Univé-VGZ-IZA-Trias vermindert aantal kantoren

07/01/2008 16:26



UVIT



Verzekeraarscombinatie UVIT zet een volgende stap in het fusietraject. Door het aantal hoofdvestigingen op termijn terug te brengen van 17 naar 5 wordt nog meer efficiency bereikt. De IZA-kantoren in Nieuwegein, Delft, Groningen, Heerhugowaard, 's-Hertogenbosch, Oldenzaal, Sittard en Velp worden gesloten. Daarnaast gaan de VGZ-kantoren in Nijmegen, 's-Hertogenbosch en Tilburg op termijn dicht. Ook de Univé-kantoren in Zwolle en Heerlen sluiten.

Het voorgenomen huisvestingsbeleid voorziet erin dat de kantoorlocaties in Assen, Alkmaar, Eindhoven en Gorinchem blijven gehandhaafd. Voor de nieuwe hoofdvestiging van UVIT wordt een locatie gezocht in Arnhem. Daarnaast blijven de verzekeringswinkels van de verschillende merken - verspreid door heel Nederland - aanwezig.

De denkrichting over de toekomstige huisvesting voor het concern is de afgelopen dagen bekendgemaakt aan de medewerkers van het concern. Doelstelling is om zo snel mogelijk naar de nieuwe situatie over te gaan, maar volgens CEO Edwin Velzel zal het nog zeker vijf jaar duren alvorens de gewenste herverdeling zich volledig heeft geëffectueerd: "Als eerste gaan we alle hoofdkantoorfuncties verhuizen. Dat zijn directies en staf- en concerndiensten. Zij gaan waarschijnlijk nog voor de zomervakantie naar een tijdelijk onderkomen in Arnhem. Daarna zullen we voortvarend, maar steeds uiterst zorgvuldig kijken wie op welke plek gaat werken. Op ditzelfde moment zijn we bezig om de interne structuur van de organisatie aan te passen."

Zonder de medewerkers van de Univé-onderlingen mee te tellen, heeft UVIT op dit moment zo'n 4500 medewerkers. Hierdoor wordt de herschikking een forse klus. Velzel hoopt dat dit soepel verloopt, maar erkent dat er veel gevraagd wordt van de medewerkers: "Medewerkers màken Univé-VGZ-IZA-Trias, daar zijn we dus zuinig op. Maar tegelijkertijd dwingt de markt ons om de organisatie zo efficiënt mogelijk in te richten. Dat betekent onder andere dat vergelijkbare backoffice-werkzaamheden worden samengevoegd."





http://www.uvit.nl

http://www.uvit.nl/