Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 004

datum: 7 januari 2008

Rugzakje boordevol informatie voor jonge ouders in Amersfoort

Opvoeden van kinderen is een verantwoordelijke taak. Gemeente Amersfoort vindt dat ouders daarbij moeten kunnen rekenen op ondersteuning en goede informatie. Om dit te onderstrepen overhandigde wethouder Van 't Veld vanochtend een eerste rugzakje vol nuttige informatie aan de heer Jonker, die aangifte kwam doen van de geboorte van zijn dochter Feline.

Het tasje bevat informatie die ouders kan helpen bij de zorg en opvoeding van hun kind en natuurlijk een klein kraamcadeautje. Vanaf vandaag ontvangt elke Amersfoortse ouder die aangifte komt doen bij het stadhuis dit rugzakje. Ouders die aangifte doen in het ziekenhuis krijgen een tegoedbon waarmee ze het informatieve presentje kunnen afhalen bij de balie van Burgerzaken.

Amersfoort Jong
Het rugzakje is één van de acties van de gemeente Amersfoort in het kader van de Operatie Amersfoort Jong. Met deze operatie investeert de gemeente extra in de jeugd van 0 tot 24 jaar. Onder het motto 'Ruim baan voor de jeugd' wil Amersfoort er samen met andere organisaties voor zorgen dat alle jongeren de ruimte, kansen en zorg krijgen die zij nodig hebben.

Informatie: Joyce de la Croix, team communicatie van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon: 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl.