Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07-01)

OOSTERHOUT NB, 7 januari 2008

Twee insluipers op heterdaad aangehouden

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie arresteerde twee Oosterhoutse jongens (14 en 15) jaar op verdenking van insluiping in een supermarkt. Dat gebeurde zondagmiddag 6 januari rond 13.15 uur. Een getuige zag hoe het duo aan het rommelen was aan de roldeur van het magazijn van een supermarkt aan de Nieuwe Bouwlingstraat. Even later was het hen gelukt om binnen te komen en roldeur te sluiten. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde ging het tweetal er hardlopend vandoor. Een van de verdachten moest het tijdens de sprint afleggen tegen de politieagent. Hij werd gearresteerd op De Braak. De andere verdachte kon even later worden ingerekend op de Rulstraat. Volgens de assistent bedrijfsleider zijn er vermoedelijk wat levensmiddelen buitgemaakt. De verdachten ontkennen dat ze iets gestolen hebben uit het bedrijf. Tegen de twee verdachten is door de politie proces-verbaal opgemaakt. Daarna zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Dakklimmers naar Buro Halt

WAALWIJK: Vier minderjarigen klommen zondagmiddag 6 januari op het dak van winkelcentrum Den Els. Dat deden ze uit verveling. Door hun gedrag trad echter het inbraakalarm in werking. De beveiligingsdienst greep het viertal in de kraag en droeg ze over aan de politie. In overleg met de ouders gaan de kinderen naar Buro Halt voor een passende straf. Het gaat om twee jongens uit Waalwijk (14 en 15 jaar) en twee jongens uit Sprang-Capelle (16 en 14 jaar).

Motorrijder rijdt 54 km te hard: rijbewijs ingevorderd

LOON OP ZAND: Een motoragent nam het rijbewijs in van een 56-jarige motorrijder uit Waalwijk. De man reed zondagmiddag 6 januari rond 16.15 uur te snel over de Midden Brabantweg. Op een gedeelte waar een maximum snelheid van 120 km/uur geldt, werd hij geklokt met een snelheid van 174 km/u. Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Vonnisklant heeft openstaande straf van 180 dagen

RIJEN: Een 24-jarige inwoner van Rijen is zondag 6 januari door de politie opgepakt. De man werd nog gezocht door het openbaar ministerie vanwege een openstaand vonnis. Hij moest nog 180 dagen gevangenisstraf uit zitten. Om die reden is hij gearresteerd en overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de ten uitvoerlegging van dit vonnis.

Arrestatie na huiselijk geweld

GEERTRUIDENBERG: De politie heeft een 39-jarige inwoner van Geertruidenberg gearresteerd op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 38-jarige echtgenote. Dat gebeurde in de nacht van zondag 6 januari op maandag 7 januari. Het tweetal ligt in echtscheiding en had ruzie gekregen in de woning. Volgens de vrouw heeft de verdachte daarbij haar keel dicht geknepen. Daarbij uitte hij ook bedreigingen, aldus de vrouw. De gewaarschuwde politie arresteerde de 39-jarige echtgenoot. Hij ontkent het huiselijke geweld. De man is in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Jeroen Steenmeijer