Unicef helpt na overstromingen in Mozambique 07 januari 2008, Maputo - Na weken van hevige regenval kampt Mozambique met ernstige overstromingen. Tot nu toe zijn ongeveer 56.000 mensen hierdoor getroffen; 13.000 van hen verblijven in opvangkampen.

De weg tussen havenstad Beira en Zimbabwe is afgesneden en het verkeer naar Zambia en Malawi is hevig ontregeld. Unicef steunt de hulpverlening aan de mensen die lijden onder de gevolgen van de overstromingen. Samen met andere hulporganisaties wordt bekeken welke hulp er precies nodig is op het gebied van water en sanitaire voorzieningen, landbouw, voeding, onderwijs en het beschermen van kinderen. Noodhulpgoederen staan inmiddels klaar voor verzending. Het gaat onder meer om waterzuiveringsmiddelen, muskietennetten, tenten en onderwijsmaterialen.

Tijdens het regenseizoen, dat in zuidelijk Afrika van november tot maart duurt, kampt Mozambique vaak met overstromingen. Vorig jaar werden ongeveer 285.000 mensen getroffen door wateroverlast en moesten meer dan 100.000 mensen hun toevlucht zoeken tot opvangkampen.