Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Hoezo niets te doen in de kerstvakantie?

Welzijnsorganisatie Perspect heeft in de kerstvakantie een gevarieerd aanbod aan sport- en spelactiviteiten georganiseerd.

Alle jongeren uit IJsselmonde in de leeftijdscategorie van 10 tot 24 jaar konden hieraan meedoen.

Op maandag 24 december zijn 38 jongeren naar Plaswijck Park geweest. In dit plezierigste familiepark van Rotterdam met zijn verkeerstuin, speeltuin en dierentuin waren helaas een aantal attracties gesloten. Jammer, maar desondanks was het een hele gezellige dag.

Donderdag de 27e december gingen negen jongens en negen meisjes met drie begeleiders naar Zwembad de Fakkel in Ridderkerk. Dit zwemparadijs zorgde voor veel vertier. Iedereen vond h et een gezellige middag.

Op vrijdag 28 december was er FreeStyle Running. FreeStyle Running is springen op/over kasten, paarden, bokken, tegen muren met behulp van trampolines, springplanken en vrij door de lucht. Er worden saltos voorwaarts en achterwaarts, radslagen, arabieren en gedraaide sprongen in de lucht gemaakt. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook leuk om naar te kijken. Na afloop vroegen de meeste aanwezigen dan ook waar ze zich konden aanmelden voor deze activiteit. De FreeStyle Running voor de 35 bezoekers werd verzorgd door Christopher en zijn jongere broer Zegrie. Beide jongeren verzorgen deze activiteit wekelijks op maandag om 18.00 uur in gymzaal Aalsdijk, woensdag om 13.30 uur in gymzaal Hollands Tuin en vrijdag om 17.00 uur in gymzaal Palmentuin.

Op 31 december gingen 38 jongeren uit IJsselmonde met de bus naar Krimpen aan de Lek om te Paintballen. De jongeren kregen door het Hotshot Paintballteam eerst uitleg over de regels en het terrein. Daarna werd de groep in tweeën verdeeld. Na een verkleedpartij werden de partijen naar hun basis gebracht. Daar vandaan werd het eerste spel gespeeld: vlag veroveren. De bedoeling was de vlag van de tegenpartij te veroveren zonder geraakt te worden door de verfkogels. Het volgende spel was met een bommenlegger. Deze bommenlegger moest, goed beschermd door zijn ploeggenoten, een bom bij de vlag van de tegenpartij zien neer te leggen. In dit eindspel bleken de partijen aan elkaar gewaagd. Beiden wonnen één keer. Alle jongeren vonden het een geweldige dag en voor herhaling vatbaar.

Op woensdag 2 januari gingen 34 jongeren lopend vanaf Hollands Tuin naar Bowling en Party centrum Akkeroord. Hier waren 6 banen gereserveerd, waarvan 2 met bumpers voor de wat jongere jongeren. Winnaar op baan 1 was Nazan, op baan 2 Niké, op baan 3 Frangelo, op baan 4 Nola, op baan 5 gelijk geëindigd Sibel en Déjandra en tenslotte op baan 6 Christopher. Het was een geslaagde middag.

Op donderdag 3 januari was het erg gezellig in Sportshop Hollands Tuin. De medewerkers van Sportzoomeren hadden een voetbaltoernooi op de X-Box 360 georganiseerd: Pro Evolution. Dit is één van de nieuwste voetbalspellen voor de computer. Dagelijks wordt dit spel door veel jongeren in de Sportshop gespeeld. Onder de naam van een bekende voetbalclub gamen zij dan tegen elkaar. Het toernooi werd met zestien jongeren gespeeld op basis van een Knock-Out systeem. Uiteindelijk bleven er twee teams over, Abed en Esan. Abed werd de winnaar. Tussen de wedstrijden door werden de jongeren getrakteerd op een lekker hapje en een drankje. Het was een geslaagde middag.

Tenslotte was er op vrijdag 4 januari een Zaalvoetbaltoernooi in Sporthal de Enk. Er waren vier teams van jongens van 15 jaar en ouder. De teams bedachten zelf hun teamnaam. Zo speelden de AllStars, Hasan United, South Side en W inning 5 tegen elkaar. Alle teams speelden twee keer tegen elkaar. De scheidsrechter was iemand van de KNVB. Hij zorgde voor een goed verloop van de wedstrijden. De winnaar van het toernooi is South Side geworden. Zij wonnen alle wedstrijden. Tweede werd het team All Stars. Het was een sportief en gezellig toernooi.

Al met al werd er in de Kerstvakantie een groot aantal activiteiten georganiseerd. Vooral door de diversiteit aan activiteiten was er voor iedereen wel iets leuks om aan mee te doen. Welzijnsorganisatie Perspect hoopt in de voorjaarsvakantie weer veel jongeren te vermaken.