Unicef Persservice

UNICEF NEDERLAND GEEFT KWART MILJOEN EURO VOOR NOODHULP KENIA

Den Haag, 7 januari 2008 - Unicef Nederland draagt 250.000 euro bij aan noodhulp voor de slachtoffers van de gewelddadigheden in Kenia. Dat meldt de VN-kinderrechtenorganisatie vandaag. In totaal vraagt Unicef 5.104.300 US dollar voor de geplande noodhulp. Door het hele land hebben een geschatte 500.000 mensen humanitaire hulp nodig en zijn zo'n 100.000 mensen voor het geweld op de vlucht geslagen. Het merendeel daarvan is vrouw of kind.

Unicef verleent sinds de gewelddadigheden in Kenia noodhulp op diverse gebieden. Zo levert Unicef voedsel, schoon drinkwater, medische goederen en materialen voor onderdak aan de slachtoffers. Ook helpt Unicef bij het onderwijs en de bescherming van kinderen. De werkzaamheden worden nauw gecoördineerd met andere hulporganisaties, de lokale bevolking, andere VN-organisaties en de regering.

Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, heeft hulpprogramma's in circa 155 landen en komt wereldwijd op voor de rechten van kinderen. Met als motto 'Kinderen eerst' geeft Unicef Nederland voorlichting over dit werk en werft daar fondsen voor. Daarnaast lobbyt Unicef Nederland voor de naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind.


* * * *



Unicef