Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - science center NEMO

Zeer succesvol jubileumjaar voor NEMO

Wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam sloot haar jubileumjaar af met een aantal van 390.976 bezoekers. Een absoluut record. Vorig jaar bleef de teller steken op 347.000. In 2007 vierde het grootste science center van Nederland haar tienjarig bestaan. De stijging werd vooral veroorzaakt door de aangescherpte programmering. Sinds de opening in 1997 hebben ongeveer 3,5 miljoen mensen in NEMO ervaren hoe spannend en leuk wetenschap en technologie kunnen zijn.

Succesvolle trend voortgezet
Het aantal bezoekers van NEMO heeft zich in de afgelopen jaren zeer goed ontwikkeld. In 2005 bedroeg het aantal 316.000 en in 2006 347.000. Procentueel gezien bedroeg de stijging in de afgelopen 2 jaar bijna 24 %. Hiermee steekt NEMO gunstig af tegen andere instellingen in Amsterdam. De goede prestaties betroffen overigens niet alleen het algemene publiek, ook het aantal bezoekers uit het Primair en Voortgezet Onderwijs vertoonde een stijgende lijn.

Actueel en toegespitst op de doelgroep
De groei is vooral te danken aan een meer actuele en beter op haar belangrijkste doelgroepen afgestemde programmering en een groter aantal evenementen. Zo organiseert NEMO sinds 2006 elk jaar een zomertentoonstelling speciaal gericht op ouders met kinderen en vormde NEMO het hart van de junior Uitmarkt. Bovendien was NEMO in 2007 ook in juni alle dagen in de week open.

Plannen 2008 zijn rond
De nieuwe zomertentoonstelling voor 2008 heeft als werktitel 'Wie ben ik?'. Hoe kan ik mijzelf herkennen en hoe kunnen anderen mij herkennen? Ben ik mijn DNA? Mijn vingerafdruk? Mijn gezicht? Mijn kleding? Mijn muziekkeuze? Mijn sporen op internet? Mijn geloof? Kortom, hoe bepaal je wie of wat iemand is? Hoe leg je dat vast? Op deze en andere vragen geeft 'Wie ben ik?' deze zomer het antwoord.

Andere hoogtepunten zijn een groots opgezet techniekfestival op 17 en 18 mei in nauwe samenwerking met de stichting Witte Tulp, de welbekende Wakker Worden kinderlezingenreeks en de Klokhuis-vragendagen. Het techniekfestival Scientific dat in 2007 voor eerst gehouden werd in Amsterdam strijkt deze oktober neer in en rond NEMO. Eind 2008 zal NEMO een nieuwe grote tentoonstelling openen met als titel: 'Zoeken naar Leven', over het ontstaan van het leven hier op aarde en de mogelijke aanwezigheid van leven elders in de kosmos.

Meer informatie is binnenkort te vinden op www.e-NEMO.nl.

Voor vragen over dit bericht belt u Marjolein van den Berg van science center NEMO via telefoonnummer 020 5313128 of pers@e-NEMO.nl.