Politie Zaanstreek-waterland

Niewsberichten maandag 7 januari 2008.

Zaanstreek-Waterland, 07-01-2008 o Met: huishoudhulp aangehouden, drankrijders en brandje

Huishoudhulp aangehouden

Zuidoostbeemster en Neck

De politie denkt met de aanhouding van een 48-jarige vrouw uit Purmerend enkele verduisteringen te hebben opgelost. In augustus werd aangifte van verduistering gedaan omdat er meerdere spullen uit een woning in Purmerend waren verdwenen. Het wijkteam Purmerend Centrum stelde een onderzoek in waaruit bleek dat bij de aangever en op nog twee adressen in Zuidoostbeemster en Neck zwarte huishoudklusjes gedaan werden door dezelfde vrouw. Op alle adressen werden meerdere goederen, voornamelijk sieraden, vermist. Na aanhouding werden enkele sieraden teruggevonden bij een bank van lening in Amsterdam en bij een opkoper in Purmerend. De vrouw verklaarde te hebben gehandeld door geldgebrek wegens hoog opgelopen schulden. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de verdachte zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

71-jarige bestuurder moet rijbewijs inleveren

Middenbeemster, maandag 7 januari 2008, 12:05 uur.

Op de Middenweg (60 km per uur) hebben agenten maandagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 71-jarige man uit Oost-Graftdijk. De man reed 52 km per uur te hard. Een 52-jarige automobilist uit Avenhorn werd staande gehouden en ontving een boete omdat hij 40 km per uur te snel reed. Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van een lasergun.

Drankrijders

Purmerend, zondag 6 januari, 04:20 uur.

Op de Wielingenstraat heeft de politie zondagochtend een 17-jarige bestuurster van een bromfiets aangehouden. De Purmerendse reed onder invloed en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal. De jongedame en haar passagier droegen bovendien beiden geen helm.

Op de Zuiderweg in zijn woonplaats werd in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige man uit de Zuidoostbeemster aangehouden. De automobilist had een alcoholgehalte van 0,7 en kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

Onder invloed

Zaandijk, zaterdag 5 januari, 04:00 uur.

Op de John Lennonstraat werd zaterdagochtend vroeg een 21-jarige Zaandijker aangehouden. Agenten zagen de bestuurder met hoge snelheid over de A8 rijden. Na een korte achtervolging werd de man staande gehouden. De agenten roken een alcohollucht, een blaastest bevestigde dat er alcohol in het spel was. Hierop werd de man aangehouden en naar het politiebureau gebracht. De man had een alcoholgehalte van 0,56 en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Omdat de man een beginnend bestuurder is, geldt voor hem een lagere alcohollimiet (0,2).

Drankrijder zonder rijbewijs

Landsmeer, zondag 6 januari, 21:05 uur.

Op het Noordeinde heeft de politie zondagavond een 47-jarige man uit Purmerland aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist had een alcoholgehalte van 0,9 en was bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Brandje

Zaandam en Koog aan de Zaan, zondag 6 januari 2007, 13:26 uur.

De politie heeft bij De Binding een 17-jarige jongen uit Koog aan de Zaan aangehouden als verdachte van brandstichting. Agenten waren in de buurt omdat er was gemeld dat er een brandje was bij de busbrug. Er zouden enkele jongeren bij zijn weggelopen. Een voorbijganger wees de agenten op een groepje jongelui dat zich ophield bij een
loopbruggetje. Eén van de jongens stak iets in de brand en werd met de aansteker nog in de hand aangehouden. Van de anderen werden de namen genoteerd. De jongeman werd verhoord en in overleg met het ouderlijk gezag verwezen naar bureau HALT voor een passende straf.

Bromfietser gezocht

Assendelft, nacht van zaterdag 4 op zondag 5 januari 2008.

De politie van het wijkteam Assendelft is op zoek naar de bestuurder van een bromfiets. Rond middernacht is een 18-jarige fietser uit Assendelft op de Dorpsstraat gewond geraakt na een aanrijding met de bromfietser. Ter hoogte van nummer 204 haalde de bromfietser de fietser links in en raakte daarbij het fietsstuur waardoor de fietser ten val kwam. Door de val heeft de jongeman twee voortanden en vermoedelijk zijn kaak gebroken. De bromfietser is na de aanrijding niet gestopt. De bromfietser of eventuele getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.