Gemeente Venray

op toekomst Sciencelink

07 januari 2008

Gemeente beraadt zich op toekomst Sciencelink

Van der Looy Projectmanagement heeft via een persbericht op haar website laten weten geen rol meer te willen spelen in de ontwikkeling van Sciencelink.
De gemeente is door dit bericht overvallen en vindt het zorgelijk dat een samenwerkingspartner zich terugtrekt naar aanleiding van acties van dierenactivisten. De gemeente wil zich nu beraden op haar positie en op de toekomst van Sciencelink.

De gemeente Venray is initiatiefnemer geweest bij het oprichten van het bedrijvenpark Sciencelink langs de A73. Het is de bedoeling om binnen dit park bedrijven bij elkaar te brengen die laboratoriumonderzoeken verrichten op hoogwaardige technologische basis. Van der Looy Projectmanagement ondersteunde bij de acquisitie van bedrijven.

Het concept van deze technologiecampus kenmerkt zich door een faciliteit waar research en development centraal wordt aangeboden aan zogeheten life science bedrijven.
Belangrijke aspecten hierbij zijn creativiteit en innovatie. Het concept voorziet in gezamenlijke voorzieningen zoals parkeren, opslag, bewaking, catering, conferentieruimte, horeca en kinderopvang.

Sciencelink biedt veel werkgelegenheid aan hoogopgeleide werknemers. Dat is goed voor de welvaart en het welzijn van Venray.