Radboud Universiteit Nijmegen


Wetenschapsagenda Radboud Universiteit Nijmegen

Ma 7 jan Alzheimer en Parkinson, of hoe eiwitten verkleven 13:30 uur S. Boros (Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)
Titel proefschrift: The Gordian Knot of Small Heat Shock Proteins And Tissue Transgutaminase

Promotor: Prof. dr. W.W. de Jong
Copromotor: Dr. W.C. Boelens

E-mail: s.boros@ncmls.ru.nl
Bij de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson plakken eiwitten in de hersencellen samen. Om effectieve therapieën te ontwikkelen tegen deze ziektes is kennis nodig van de onderliggende cellulaire en moleculaire mechanismen. Sandór Boros bekeek daartoe de rol van transglutaminases en kleine hitteschokeiwitten bij deze aandoeningen. Zijn onderzoek levert met name een bijdrage aan de kennis van enzym-substraatinteracties van deze eiwitten.
Sandór Boros (Debrecen, Hongarije, 1972) studeerde medische moleculaire biologie in zijn geboorteplaats. Zijn promotieonderzoek maakt deel uit van het biochemieprogramma van het Institute for Molecules and Materials. Boros is momenteel postdoc bij het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences van de Radboud Universiteit Nijmegen.

De academische plechtigheden worden gehouden in de Academiezaal van de Aula, Comeniuslaan 2 (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit Nijmegen, telefoon (024) 361 60 00, e-mail: wetenschapsredactie@communicatie.ru.nl. De wetenschapsagenda is ook te vinden op internet: www.ru.nl/wetenschapsagenda