Radboud Universiteit Nijmegen


Wetenschapsagenda Radboud Universiteit Nijmegen

Ma 7 jan Promotie op het gebied van de Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica 15:30 uur C.S. Ganga Badage (Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica)
Titel proefschrift: Apolipoprotein CIII structure and dynamics by NMR spectroscopy. Residual Dipolar Couplings for detergent solubilized proteins

Promotor: Prof. dr. S.S. Wijmenga
Copromotor: Dr. M. Tessari

E-mail: chinthaka@chem.ruh.ac.lk
Di 8 jan Kantoorlocaties worden aantrekkelijker als ze 'intelligent bereikbaar' zijn 15:30 uur Drs. R. Argiolu (Managementwetenschappen)
Titel proefschrift: Office location choice behaviour and Intelligent Transport Systems

Promotor: Prof. dr. ir. R.E.C.M. van der Heijden Copromotor: Ir. V.A.W.J. Marchau

E-mail: raffael.argiolu@nicis.nl
Intelligente transportsystemen (ITS) zijn er in verschillende variaties, van vooral op de bestuurder gericht tot meer op de verkeersstroom gericht. Wat ze gemeen hebben, is dat ze een efficiënte afwikkeling van verkeer vergroten. Raffael Argiolu onderzocht of de ontwikkeling van intelligente transportsystemen van invloed is op het vestigingsgedrag van bedrijven en kantoren. Hij keek specifiek naar drie nieuwe ITS-concepten: een automatische snelweg (op één baan van de snelweg neemt de technologie het over van de chauffeur: snelheid en afstand worden automatisch geregeld), een automatische busbaan (vergelijkbaar met de automatische snelweg) en een 'People Mover' (busje dat automatisch, met behulp van sensoren en magneten, een vast parcours aflegt vanaf een Park & Ride-terrein).
Bereikbaarheid blijkt inderdaad een factor van belang en goede ITS-concepten maken een locatie zeker aantrekkelijker. Een combinatie van ITS-concepten lijkt een locatie nóg aantrekkelijker te maken, concludeert Argiolu.
Raffael Argiolu (Rotterdam, 1978) studeerde planologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voerde tussen 2002 en 2007 zijn promotieonderzoek uit binnen het Institute for Management Research van de Radboud Universiteit. Momenteel werkt hij als analist bij de afdeling Trends & Monitoring van Nicis Institute, het maatschappelijk topinstituut voor de steden.

De academische plechtigheden worden gehouden in de Academiezaal van de Aula, Comeniuslaan 2 (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over (een van) deze gebeurtenissen kunt u contact opnemen met de wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit Nijmegen, telefoon (024) 361 60 00, e-mail: wetenschapsredactie@communicatie.ru.nl. De wetenschapsagenda is ook te vinden op internet: www.ru.nl/wetenschapsagenda