Ingezonden persbericht


Ben Knapen nieuwe juryvoorzitter van Citi Journalistic Excellence Award

Amsterdam, 7 januari 2008 - Ben Knapen, Hoogleraar Media en Kwaliteit aan de Radboud Universiteit in NijmegenJournalist, is aangetreden als juryvoorzitter van de Citi Journalistic Excellence Award. Deze internationale award is opgezet als erkenning voor verdienstelijke financiële en economische verslaggeving. Knapen volgt wijlen Harry Lockefeer op die tot 2007 deze functie bekleedde. Knapen was voorheen hoofdredacteur van NRC Handelsblad, werkzaam bij het NOS Journaal en in dienst van Philips

De onafhankelijke jury bestaat verder uit Jan Schinkelshoek (2e kamerlid CD-fractie en ex-hoofdredacteur van de Haagse Courant) en Joep Brentjens (voormalig VNU-topman).

De Prijs voor Journalistiek Talent werd meer dan 20 jaar geleden door Citigroup gelanceerd in Latijns-Amerika en de Caraïben. Tien jaar geleden namen de eerste journalisten uit Azië deel en sedert 1995 ook Oost-Europa. Sinds 3 jaar wordt de prijs eveneens in Nederland toegekend. De winnaar zal een twee weken durend internationaal seminar volgen aan de Columbia University in New York.

De inschrijving voor de award sluit dit jaar op 14 januari.