Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

SingleReizen.nl: veelzijdig en avontuurlijk, maar geen datingbureau Meerderheid singles op zoek naar gezelligheid, niet naar een partner

Tiel, 7 januari 2008 - Het aanbieden van reizen aan singles kan anders, en vooral beter, is de overtuiging van Jan Willem Eshuis. Daarom richtte hij SingleReizen.nl op: een kersverse aanbieder van vakanties voor ondernemende, alleenstaande mannen en vrouwen die níet per definitie op zoek zijn naar een relatie, maar wél met anderen leuk op vakantie willen. Eshuis weet zich gesteund door cijfers uit recent onderzoek: ruim 70% van de singles wil niet alleen op reis. En ongeveer 85% zoekt geen partner tijdens een vakantie. "Dus is SingleReizen.nl geen datingbureau, maar kiezen we voor een uitgekiende combi van ondernemende, veelzijdige vakanties, gekoppeld aan extra service en contactmogelijkheden."

SingleReizen.nl wil singles een vakantiepartner bieden, geen liefdespartner. "Cijfers uit datzelfde onderzoek laten zien dat onze doelgroep op een singlereis gewoon gezelligheid zoekt met andere vrijgezellen. Nou, wij bieden de mogelijkheden daarvoor", aldus Eshuis. Het aanbod van SingleReizen.nl is te typeren onder de noemer 'veelzijdig en avontuurlijk'. Van een salsareis naar Cuba (inclusief salsalessen) tot een trip door de Sahara. En van 'high quality skiën' in de Franse Alpen tot een zeilcruise in Turkije. Allemaal voor de ondernemende single "die niet op zoek is naar een relatie", omschrijft Eshuis. "Die jonge vent of meid, achter in de twintig, die een vriendengroep heeft waarin iedereen al is voorzien van een partner. Maar hij of zij wil toch leuk op vakantie."

De extra's
SingleReizen.nl onderscheidt zich van andere vakantieaanbieders door reizigers de mogelijkheid te bieden met elkaar in contact te treden voor ze op reis gaan. Zo kunnen bezoekers van de website zich registreren en een eigen profiel aanmaken. Dat vormt de basis om vervolgens in contact te komen met medereizigers. Men kan elkaar berichten sturen, maar ook reageren op reizen van anderen en zoeken in de profielen naar 'matchende' medereizigers. Eshuis: "Ik ben ervan overtuigd dat we de groep alleenstaande reizigers zo meer kunnen bieden dan de standaardorganisaties. Bovendien: in Nederland zijn ongeveer 2,5 miljoen singles. Uit ons onderzoek blijkt dat slechts 20% van hen niet elk jaar op vakantie gaat. Dus de vijver waarin we samen vissen, is groot genoeg."

Over SingleReizen.nl
De single reiziger aanzienlijk meer bieden dan de concurrentie doet. Met dat streven werd SingleReizen.nl in 2007 opgericht. De aanbieder richt zich speciaal op de alleenstaande reiziger met een pakket van ondernemende en avontuurlijke vakanties. Dat doet SingleReizen.nl via een website. Daar kunnen bezoekers met behulp van een boekingsmodule zelf hun reis vastleggen. Die wordt vervolgens afgehandeld door vaste partner GoodBookers, of een van de andere partners. Daarnaast verleent SingleReizen.nl via de website diverse extra mogelijkheden. Reizigers kunnen zich daar registreren en zo contact leggen en onderhouden met (potentiële) medereizigers. Ook kunnen ze ervaringen melden over reizen uit het pakket. SingleReizen.nl maakt deel uit van JWE New Media Solutions in Tiel. www.singlereizen.nl

EINDE PERSBERICHT