Ingezonden persbericht


Vanco verovert plaats in leiderskwadrant voor netwerkserviceproviders

Vanco scoort op complete visie en kundigheid

Schiphol-Rijk, 7 januari 2008 - Vanco is door Gartner geplaatst in het leiderskwadrant voor pan-Europese netwerkserviceproviders 2007. Dit gebeurde op basis van twee uitgebreide criteria. Ten eerste is het van belang dat de visie van een bedrijf volledig is. Hieronder verstaat Gartner dat de serviceprovider de markt begrijpt, dat de marketing- en salesstrategieën sterk zijn en de productstrategie klopt. Tevens dienen het businessmodel, de verticale strategie, innovatie en geografische strategie optimaal te zijn. Ten tweede hecht Gartner belang aan de kundigheid van de organisatie. Dit houdt in dat alles omtrent producten en service soepel loopt, dat het bedrijf betrouwbaar is, klanten tevreden zijn en de gehele operatie tot in de puntjes geregeld is. Dankzij een uitstekende score op deze criteria is Vanco geplaatst in het leiderskwadrant van Gartner.

Allen Timpany, oprichter en CEO van Vanco: "We zien onze plaatsing in het leiderskwadrant als een erkenning van onze sterke groei in de afgelopen tijd en van ons vermogen om consistent te presteren als één van de 'Big 5' netwerkserviceproviders. Het VNO-model dat Vanco opzette, concurreert nu met de grootste Europese Asset-Based Carriers. Vanco is het enige bedrijf dat zich specifiek richt op zakelijke-netwerkeisen. Zo hoeven we niet te kiezen tussen wat het beste is voor zakelijke klanten of voor particulieren, in tegenstelling tot onze Asset-Based Carriers-concurrenten."

Vanco levert uitstekende services voor managed WAN en toegang op afstand. Daarnaast introduceert de organisatie vaste en mobiele spraak-, LAN- en PBX-services. Doordat Vanco goede relaties onderhoudt met lokale providers, zijn de producten tegen concurrerende prijzen aan te bieden.

"Ons asset-light-model geeft klanten toegang tot alle beschikbare oplossingen en technologie. We focussen op klantenservice en leveren producten die voldoen aan de steeds veranderende klanteisen. Dat maakt ons uniek in de markt. We breiden ons dienstenpakket steeds verder uit, waardoor onze marktpositie steeds sterker wordt. Elk jaar halen we grotere klanten binnen", aldus Timpany.

###

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is de enige wereldwijde Virtual Network Operator (VNO). Het door Vanco bedachte VNO-model is een eenvoudig inzetbare en flexibele sourcing-aanpak. Het bedrijf bezit zelf geen netwerkinfrastructuur, maar heeft op basis van 550 contracten met internationale en lokale carriers de beschikking over wereldwijde netwerkinfrastructuren. Vanco biedt zakelijke klanten (direct of via partners) kosteneffectieve, geoptimaliseerde en volledig beheerde netwerkoplossingen. In 230 verschillende landen maken de grootste internationale ondernemingen gebruik van deze strategische netwerkoplossingen. Klanten zijn bijvoorbeeld Accor Hotels, Avis Europe, British Airways, Ford Motor Company, IBM, Lloyds, Nutreco, TSB, Siemens en SigmaKalon. Deze bedrijven beschikken over de grootste geografische dekking via één leverancier.