Ingezonden persbericht


KvK verkoopt Ondernemingsbeurs aan De Zaak

De Kamer van Koophandel heeft de Ondernemingsbeurs, de onafhankelijke database voor de koop en verkoop van bedrijven, per 1 januari 2008 verkocht aan Small Business Publishing B.V., het bedrijf achter het mkb-kennisnetwerk De Zaak.

Vijf jaar geleden hadden ondernemers veel moeite met het vinden van kopers voor hun bedrijf . Om de markt van bedrijfsoverdrachten inzichtelijk te maken startte de Kamer van Koophandel in 2002 de site www.ondernemingsbeurs.nl. Met inmiddels 11.000 geregistreerde gebruikers en 35.000 bezoekers per maand is het beoogde doel bereikt. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers het vinden van een kandidaat niet (meer) als een grote drempel ervaren. De Kamer van Koophandel heeft daarom besloten de Ondernemingsbeurs over te dragen en de focus te verleggen naar andere knelpunten binnen het bedrijfsoverdrachtproces.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de KvK voorlichting aan beginnende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert de KvK de economie met het initiëren en coördineren van (regionale) projecten. Op deze wijze stimuleert de KvK succesvol ondernemerschap in Nederland

+++++++++++++



Ingezonden persbericht