Ingezonden persbericht


7 januari 2008, Rotterdam

Winter in Rotterdam is nog niet voorbij!
Stadhuisplein on Ice blijft tot 27 januari open

De afgelopen weken was het in Rotterdam onmogelijk om níet in opperste feeststemming te raken. Ontelbaar veel lichtjes sierden de binnenstad, honderden kinderen waren bij de intocht van de Kerstman, er viel sneeuw, er waren acts, kerstmarkten, een kerstparade, een Q-Santa-Run én een onvergetelijke Nieuwjaarsnacht aan de voet van de Erasmusbrug. Gelukkig is het niet allemaal voorbij: nog tot 27 januari kan er geschaatst worden op het Stadhuisplein on Ice.

2000 deelnemers Q-Santa-Run
De kerstvakantie begon met een wel heel bijzonder plaatje: maar liefst 2000 hardlopers in kerstmannenpakken renden op 21 december om 17.00 uur de Erasmusbrug op. Ze deden mee aan de Q-Santa-Run, waarmee Q-Music de traditie, zoals Londen, Sydney, Milaan en Las Vegas die al jaren kennen, ook naar Rotterdam heeft gehaald. Gezien de fantastische opkomst en de bijzonder vrolijke sfeer is de Q-Santa-Run zeker voor herhaling vatbaar! Na afloop ontstak burgemeester Opstelten de lichtjes van de kerstboom voor het Stadhuis en trad Girls Just Wanna Have Fun op, de all girl-formatie van o.a. Monique en Suzanne Klemann, Manuela Kemp en Mieke Stemerdink.

SNOW: sneeuwballengevechten op de Coolsingel
In de dagen rondom kerstmis zorgden de Rotterdamse kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart voor sneeuwpret in Rotterdam. In grote letters zetten ze het woord SNOW neer voor het oude postkantoor, waar een sneeuwkanon voor hevige sneeuwbuien zorgde. Het gevolg: inpeperpraktijken en sneeuwpoppen op de Coolsingel!

Nieuwjaarsnacht: een nacht om nooit te vergeten
Maar liefst 15.000 mensen telden op 31 december 2007 de laatste seconden van het jaar af, tijdens de Nieuwjaarsnacht aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Dankzij schitterend vuurwerk, Kane die voor het eerst hun splinternieuwe singel Catwalk Criminal speelde op een podium op de Maas, champagne en de tunes van DJ s Erick E, Roog, Leroy Styles en Lucien Foort kon de nacht voor de feestende menigte op de Wilhelminapier niet meer stuk. De Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten sprak de menigte vlak voor de jaarwisseling toe met de woorden: Het was in vele opzichten een mooi jaar. Maar het wordt een nog beter jaar. Ik wens iedereen namens de stad Rotterdam een ongelofelijk goed 2008 toe.

Winter in Rotterdam duurt nog voort tot 27 januari. Tot die tijd is het Stadhuisplein on Ice geopend en kan er nog volop geschaatst worden. www.winterinrotterdam.nl
---