Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 7 januari 2008

Speciale uitgave BOSK Magazine over mode

Bekende Nederlanders gunnen u een blik in hun kledingkast

Hoe ziet de garderobe er uit van Mis(s) Nederland 2006 Roos Prommenschenckel? Wat is de lingerie voorkeur van Annemarie Postma en wat de favoriete kleding van Esther Vergeer? De antwoorden op deze vragen en nog veel meer informatie over kleding, mode en persoonlijke stijl vindt u in de BOSK Magazine special over mode. Ter gelegenheid van deze bijzondere uitgave ontwierp stichting AMA in opdracht van de BOSK de kledinglijn Innosenz. Kenmerkend van de zes kledingstukken uit deze collectie zijn de mooie ontwerpen in combinatie met maximale functionaliteit voor mensen met lichamelijke beperkingen. Voor de doe-het-zelvers is een aantal artikelen opgenomen over de mogelijkheden om confectiekleding stijlvol aan te passen. BOSK Magazine is de tweemaandelijkse uitgave van de BOSK, Vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders.

Mode, er goed verzorgd uitzien, mooie schoenen passend bij je outfit; alledaagse dingen die voor mensen met een lichamelijke handicap net zo belangrijk zijn als voor mensen zonder beperkingen. Toch kan het voor iemand in een rolstoel lastig zijn om een broek te vinden die niet alleen mooi is maar ook comfortabel voelt. Orthopedisch schoeisel had lange tijd het imago van saai, plomp en alles behalve elegant. De moderne orthopedische schoen heeft stijl, is mooi en fijn om te dragen. In het recent verschenen BOSK Magazine worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van mode, (aangepaste) kleding, modeaccessoires en stijlvolle orthesen op een rij gezet.

Bekende Nederlanders

Aan BOSK Magazine Mode is meegewerkt door een aantal bekende Nederlanders. Fini de Paauw, voorzitter van de CG-Raad, en Roos Prommenschenckel gunnen de lezer van BOSK Magazine een primeur: een blik in hun kledingkast. Esther Vergeer, wereldkampioen rolstoeltennis, en Annemarie Postma, eerste professionele fotomodel met een handicap en publiciste, vertellen welke eisen hun professionele leven stelt aan kleding en uiterlijk.

Kledingpatronen

Stichting AMA ontwierp voor de BOSK zes aangepaste kledingstukken: rok, blazer, jurk en broek voor dames, een overhemd voor de heren en een kinderbroek. Als extra service aan de lezers van BOSK Magazine zijn de patronen van de aangepaste kleding (collectie Innosenz) bij de BOSK te bestellen. Voor leden zijn de patronen plus een handig werkboekje gratis, niet leden betalen E 10 voor het eerste patroon en E 7,50 voor elk volgende patroon. Bestellen kan met een e-mail naar info@bosk.nl of via een telefoontje naar het Landelijk Bureau, (030) 245 90 90.

BOSK Magazine bestellen

Nieuwsgierig naar deze bijzondere editie van BOSK Magazine? Bestel dan een exemplaar bij de BOSK via info@bosk.nl of telefonisch via (030) 245 90 90. BOSK Magazine kost E 6 per exemplaar (excl. verzendkosten).

Noot voor de redactie,