RTL Group

Decadentie, glamour en rijkdom in 'America's Next Top Model' bij RTL 5

Modellen zijn hot! Dagelijks prijken modellen op covers van modebladen en schitteren ze in internationale modeshows. De fashion industrie is een miljardenindustrie, waarin alle modellen hopen op een doorbraak. Na zeven succesvolle seizoenen Americas Next Top Model start maandag 7 januari bij RTL 5 het achtste seizoen waarin dertien beauties de kans krijgen om zich te ontpoppen tot een topmodel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Tijdens wekelijkse beproevingen, die bestaan uit catwalktrainingen, make-up lessen en castings, blijkt een aantal van de finalisten niet tegen de harde modellenindustrie bestand. Elke week valt er één model af en zo zal uiteindelijk één winnares overblijven. Het winnen van de titel Americas Next Top Model zal een goede springplank zijn naar de fashion industrie

In de eerste aflevering verzamelen de potentiële modellen op een legerbasis. Hier wordt hen verteld over de zware beproeving die hen te wachten staat. Hierna worden de meiden uitgenodigd voor een casting bij Tyra Banks en de andere juryleden. De potentiële modellen halen alles uit de kast om indruk te maken op de jury: van krokodillentranen tot lofuitingen. Topmodel Tyra maakt uiteindelijk de dertien beauties bekend die het modellenappartement mogen betrekken. Voor hen gaat een wereld open van decadentie, glamour en rijkdom. Een wereld die straks aan de designer muiltjes ligt van één van hen. Maar het winnen van deze Amerikaanse modellenreeks gaat natuurlijk niet zonder de nodige stressvolle situaties, pittige commentaren en overwinningen.

Uitzending: RTL 5, maandag 7 januari, tussen 20.30 en 21.30 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin Smit, RTL Nederland communicatie via tel. 035 - 6718977 of karin.smit@rtl.nl.