Gemeente Abcoude


Start reconstructie Aasdomstraat

Op 7 januari 2008 start de gemeente met de herinrichtingswerkzaamheden in de Aasdomstraat en omgeving. De uitvoerder is aannemersbedrijf Van Herwijnen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in juni 2008 is afgerond. Samen met de aannemer wordt een gedetailleerde werkplanning opgesteld. De gemeente stelt de bewoners van de afzonderlijke straten per brief op de hoogte van deze planning.

De gemeente is begin 2007 begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de buurt. Deze bestonden uit onderzoekswerkzaamheden in de betrokken straten. De gemeente wil met project herinrichting Aasdomstraat en omgeving op verschillende punten verbetering aanbrengen in de buurt: de riolering, verkeersveiligheid en groenvoorziening. Concreet gaat de gemeente volgende werkzaamheden uitvoeren:

* De bestaande riolering vervangen door een nieuwe riolering voor vuilwater.

* Naast de vuilwaterriolering een aparte leiding aanleggen voor het afvoeren van het hemelwater van de wegverhardingen naar de watergangen.

* De aansluitleidingen van het riool naar de woningen vervangen (tot aan de erfgrens).

* Alle bestaande tegels en klinkers vervangen door nieuwe.
* Het aanbrengen van verhoogde plateaus op enkele verkeerskruispunten.

* Aanleg van parkeervoorzieningen.

* Verbetering van het gemeentelijk groen in de straten, door onder meer het planten van bomen.

Voor omwonenden organiseerde de gemeente op 12 juli 2007 een inloopbijeenkomst over het herinrichtingsplan. Omwonenden kregen gelegenheid te reageren op het herinrichtingsplan. Naar aanleiding hiervan zijn de plannen deels aangepast. Daarnaast zijn diverse individuele gesprekken gevoerd waarna op detailniveau aanpassingen zijn doorgevoerd.