Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Ambtenaren gemeente HS helpen inwoners mee in de wijken, persbericht
001, 2008

Op maandag 7 januari 2008 gaan de ambtenaren van de gemeente Hoogezand-Sappemeer de wijken in om de handen uit de mouwen te steken. De aanleiding hiervoor is de reorganisatie die onder andere vanaf 1 januari tot een grotendeels nieuwe organisatiestructuur heeft geleid.

De gemeente wil die dag laten zien wat de redenen waren en zijn voor deze reorganisatie. Eén van die redenen is dat de gemeente beter wil inspelen op datgene wat op haar afkomt, op de ontwikkelingen om haar heen, op de wensen van burgers, bedrijven en instellingen. Dat past in de visie dat de gemeente toe wil naar een dienstverlening die nadrukkelijk aandacht heeft voor de wensen en behoeften van haar inwoners. Anders gezegd: de gemeentelijke organisatie wil de `ramen open hebben' en inspelen op datgene wat zich buiten de kantoren en werkplaatsen afspeelt.

Om die reden gaan de ambtenaren 7 januari na een gezamenlijk ontbijt in het gemeentehuis actief aan de slag: iedere nieuwe afdeling gaat elk een andere wijk opzoeken en ondersteunen. In de betreffende wijk gaan ze met nieuwe maar vaak ook huidige collega's activiteiten verrichten. Dat kan bijvoorbeeld zijn het voorlezen in een peuterspeelzaal, het opruimen of klussen in een school of wijkcentrum, het helpen in een zorgcentrum, of het verrichten van opruimwerkzaamheden in het openbare gebied.

De gemeentelijke organisatie heeft ervoor gekozen in ieder geval de aandachtswijken op te zoeken en te helpen, omdat extra handen om de klussen te klaren daar het meest van pas komen. Het gaat om de wijken: Gorecht, Woldwijck, Spoorstraat-Kieldiep, Margrietpark, Noorderpark, Foxhol en Boswijk.

De medewerkers van de afdeling Stadsbeheer zorgen die dag voor ondersteuning, samen met bewoners en/of cliënten met een lichamelijke of geestelijke beperking, woonachtig of werkzaam in Hoogezand-Sappemeer. Deze bewoners en cliënten mogen meerijden in de voertuigen en kunnen een kijkje achter de schermen van Stadsbeheer nemen. In totaal werken ongeveer 325 ambtenaren die dag in de wijk in plaats van in het gemeentehuis of één van de andere locaties.

Het gemeentehuis is de hele dag in verband met deze actie gesloten.