Persbericht

Den Haag, 7 januari 2008

LOW LAND FASHION ACQUIREERT MODEACCESSOIRE-KETENS BELT FASHION, WINK ACCESSORIES EN DEBO

Low Land Fashion Investments B.V., die onlangs haar naam heeft gewijzigd in HVEG Investments en de houdstermaatschappij is van onder meer Low Land Fashion en A&Q, heeft als onderdeel van haar groei- en diversificatiestrategie haar activiteiten verder uitgebreid met de overname van modeaccessoire-ketens Belt Fashion, Wink Accessories en Debo. HVEG is een groep van ondernemingen die actief zijn als groothandel en importeur van private labelkleding. In 2006 verwierf Halder een meerderheidsbelang in HVEG.

Belt Fashion, Wink Accessories en Debo, gevestigd in Eindhoven, zijn Europese spelers op het gebied van private label riemen, modeaccessoires en kleding. HVEG-directeuren Roger Horsten en Remt Melles: "Deze acquisitie versterkt onze marktpositie en resulteert in een betere spreiding van onze activiteiten en afzetmarkten. De bedrijfsfilosofie van Belt Fashion, Wink Accessories en Debo sluit goed aan bij onze visie waarbij de klant centraal staat. Met name de eigen succesvolle stylingafdelingen, langdurige Europese klantcontacten en de inkoop middels een eigen kwaliteitskantoor in Azië tonen grote overlap met HVEG."

Als onderdeel van deze overname maakt Ward Bouwers, directeur van Halder en tot voor kort commissaris bij HVEG, de overstap naar HVEG. Per 1 februari 2008 zal hij de functie van COO gaan bekleden.

HVEG werd opgericht in 1989 en groeide geleidelijk uit tot een internationale groothandel en importeur van kleding voor dames, heren, kinderen en baby's. De kleding wordt verkocht onder private label aan de grote retailketens en inkooporganisaties binnen Europa waarbij voornamelijk gemikt wordt op het segment van de prijsbewuste consument. Daarnaast levert de groep aan gerenommeerde merken. De onderneming richt zich op de gehele waardeketen van design tot verkoop, waarbij de productie wordt uitbesteed aan producenten in Azië en Oost-Europa. HVEG heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, China, Hong Kong en Bangladesh. De totale groep heeft 350 medewerkers en realiseert een omzet van ruim 160 miljoen euro. De voornaamste afzetmarkten zijn momenteel Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Voor de toekomstige groei zal in toenemende mate worden gefocust op het verhogen van de verkoop buiten deze kernlanden.

Sinds 2006 heeft Halder een belang in HVEG. Halder maakt deel uit van GIMV, de grootste beursgenoteerde participatiemaatschappij in België met meer dan 1,5 miljard euro onder beheer. Halder richt zich in Nederland en Duitsland op middelgrote buy-outs van rendabele industriële, diensten- en handelsondernemingen met een goede marktpositie. Halder participeert in Nederland naast HVEG onder meer in ANP (persagentschap), Operator Groep Delft (ICT services), Prolyte (fabrikant van mobiele aluminium trussen), De Groot International (groothandel in groenten en fruit), BMC Groep (adviesbureau voor de publieke sector), Numac (industrieel servicebedrijf) en Ter Stal (modeketen).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

HVEG Investments B.V. Halder Invest B.V. Frank Moors (financieel directeur) Ivo Vincente (senior investment manager) Tel: 0318-585858 Tel: 070-3618618

HALDER HOLDINGS B.V. / HALDER INVEST B.V. LANGE VOORHOUT 9, 2514 EA DEN HAAG TELEFOON (070) 3 618 618, FAX (070) 3 618 616 WEBSITE: WWW.HALDER.NL, E-MAIL: INFO@HALDER.NL


---- --