Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Arnhem, 6 januari 2008

Hans de Beaufortbeker voor Barry Veneman

De hoogste onderscheiding in de Nederlandse motorwereld, de Hans de Beaufortbeker van de KNMV, is voor het jaar 2007 toegekend aan Barry Veneman. De wegracecoureur uit Dalfsen ontving de beker plus oorkonde tijdens de feestelijke kampioenshuldiging van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Verenging in Nationaal Sportcentrum Papendal. "Ik had hier niet op gerekend en voel me zeer vereerd", luidde de spontane reactie van Veneman op het podium.

De voormalig Nederlands kampioen wegrace behoort al enkele jaren tot de vaste deelnemers aan het Wereldkampioenschap Supersport. In het seizoen 2007 behaalde hij de achtste plaats in deze competitie en dat leverde hem de A-status van NOC*NSF op. Veneman, die in het dagelijks leven werkzaam is bij Suzuki-importeur BV NIMAG, heeft zich tevens ontwikkeld als een echte ambassadeur voor de motorsport, een sportman met een positieve uitstraling.

Als voornaamste aanmoedigingsprijs voor jong talent geldt de Ben Majoor Trofee en deze werd uitgereikt aan Jannick de Jong. De 20-jarige HBO-student werd in 2007 zowel Nederlands Kampioen in de speedway als de grasbaan. Bovendien plaatste hij zich met een zevende plek in de WK Challenge voor de WK-finale Langbaan 2008.

Aan William en Nathalie Matthijssen werd voor de tweede keer in hun carrière de KNMV Baansporttrofee uitgereikt. Naast nationale titels en internationale podiumplaatsen veroverde de snelle grasbaancombinatie van broer en zus in 2007 het Europees Kampioenschap voor zijspannen.

Gerrit ten Kate werd door de KNMV onderscheiden met de Henk Vink Trofee, die is bestemd voor iemand die in brede zin verdienstelijk heeft gemaakt in de motorwereld. De teameigenaar uit Nieuwleusen behaalde met zijn renstal diverse wereldtitels in het WK Superbike en Supersport. Ten Kate verbleef tijdens de huldiging in het buitenland en zal later persoonlijk zijn trofee in ontvangst nemen.