Voortgaande groei Ferney Group in 2007


HEERHUGOWAARD, 20080107 -- Voor Ferney Group en haar leden was het jaar 2007 in alle opzichten succesvol. Het inkoopvolume nam toe met bijna 13% tot ruim ¤ 211 miljoen. Daarmee groeide Ferney nog sterker dan de gehele bouwsector, die in 2007 een prima ontwikkeling doormaakte.

De private labels Kelfort, Oxloc, Ironside en FI groeiden met 17%. Daarmee is hun aandeel in het totale volume gestegen tot meer dan 10%. Voor Kelfort werd een "shop in the shop" concept ontwikkeld en inmiddels zijn negen Kelfort Centers operationeel.

De 3.500 m2 grote uitbreiding van het magazijn werd in september 2007 in gebruik genomen. Ferney is daarmee gereed om de verdere groei op te vangen.

Voor 2008 verwacht Ferney een voortgaande positieve ontwikkeling, zowel in het totale volume als in de diverse private labels.

Ferney Group
Ferney Group is in Nederland de grootste inkoopcombinatie op het gebied van bouwbeslag, machines/gereedschappen en ijzerwaren voor de professionele vakhandel. Bij Ferney zijn 68 bedrijven in Nederland en België aangesloten, met gezamenlijk 158 vestigingen.
Ferney Group heeft een strategisch samenwerkingsverband met het Duitse E/D/E, gevestigd in Wuppertal. Het kantoor en magazijn (8.500 m2) zijn gevestigd in Heerhugowaard, waar 50 medewerk(st)ers werkzaam zijn. Voor meer informatie: www.ferney.nl.





Ferney Group