Politie Zeeland


---


O-0043-2008 Boete voor te hoge trekker met oplegger, Borssele
Een Belgische vrachtwagenchauffeur kreeg maandagmorgen een boete van 500 euro omdat hij met zijn trekker met oplegger door de Westerscheldetunnel wilde rijden ondanks dat de trekker te hoog was.
Op het Tolplein was hij door de hoogtemelding gereden en had de rode lichten genegeerd. Nadat de hoogte van zijn trekker werd nagemeten, bleek die uit te komen op 4.29 meter terwijl 4.0 meter de maximumhoogte is om door de Westerscheldetunnel te mogen rijden. De trekker werd later gewisseld door een die wel aan de juiste hoogte voldeed.

W-0044-2008 Diefstal verkeersbord, Vlissingen
De politie heeft maandagmiddag een 23-jarige Vlissinger gehoord.
De man had tijdens de jaarwisseling op de hoek Bonedijkestraat/Hogeweg een zwaar stuk vuurwerk achter een verkeersbord geplaatst en afgestoken waarna het bord los schoot van de paal. Vervolgens had hij het bord opgepakt en meegenomen. Tegen de Vlissinger is proces-verbaal opgemaakt.

Z-0045-2008 Kop/staartaanrijding
Vanmiddag om 14.05 uur vond op de N61 ter hoogte van Hoek een aanrijding plaats waarbij drie auto's betrokken waren.
Een 49-jarige automobilist uit Terneuzen zag de voor hem remmende auto's te laat en botste er vervolgens op.
Door de klap botste de automobilist die voor hem reed, een 40-jarige man uit Middelburg, op zijn voorganger, een 60-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen.
De man uit Middelburg is met nekletsle overgebracht naar het ziekenhuis. De man uit de gemeente Terneuzen is voor onderzoek ook naar het ziekenhuis gebracht.

O-0046-2008 Autospiegels vernield in Krabbendijke
Een 17-jarige jongen uit Krabbendijke heeft vandaag de afgelopen maanden bekend tientallen spiegels van auto te hebben vernield in Krabbendijke.
De jongeman bekende elke zaterdagavond wel een aantal autospiegels te hebben vernield terwijl hij van "het stappen" naar huis fietste.
Een aantal gedupeerden heeft aangifte gedaan.
De jongen is verhoord en na verhoo ik vrijheid gesteld.

O-0047-2008 Eenzijdig ongeval op A58
Op de A58 ter hoogte van Heinkenszand vond vanmiddag om 16.55 uur een eenzijdig ongeval plaats.
Een 26-jarige automobilist uit Vlisisngen raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en belandde in de berm tegen een verkeersbord.
Hij kwam met de schrik vrij maar zijn auto is zwaar beschadigd.