Ingezonden persbericht


Het lekkerste broodje eet u bij HMS Host in Schiphol! Richard Theisen van HMS Host Schiphol maakt lekkerste broodje van Nederland (Horeca)

Amsterdam, 7 januari 2008 - Tijdens de 52ste HORECAVA is voor de 25e keer de vakwedstrijd 'Het Lekkerste Broodje van Nederland' gehouden. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting De Lekkerste Wedstrijden. Richard Theisen van HMS Host te Schiphol maakte volgens de enthousiaste jury met 'Pan -Tappas de Fiesta' de lekkerste creatie in de categorie Horeca. Uit handen van Joop Braakhekke, eigenaar van En Pluche & Le Garage, ontving Richard de beker en een geldprijs van E1000. Frits Kroes, algemeen directeur van HANOS Nederland internationale groothandel en hoofdsponsor van de lekkerste wedstrijden gaf aan Richard Theisen de prestigieuze HANOS wisselbokaal.

Na de voorrondes, waren er nog 13 finalisten overgebleven en de winnaar van vorig jaar. Volgens de jury was het niveau van de creaties dit jaar ook bijzonder hoog.

De deskundige jury bestond dit jaar uit:

. Johan van der Weerd, juryvoorzitter

. Willem Kool, hoofdredacteur Stan Huygens Journaal (Telegraaf)
. Joop Braakhekke, eigenaar restaurant 'Le Garage' en 'En Pluche'
. Patricia van Dobben, van Dobben Kroketten
. Garry de Boer, Culinair adviseur HANOS Nederland
. Yvonne van Sluys, Directeur Voedingscentrum
. Mariëlle Witjes, marketing manager HANOS

De tweede plaats werd ingenomen door Erwin van Oosten van Café Diner Vlaanderen te Delft met de creatie 'Happy Sesame'. Derde werd oud-winnaar Erwin van Oosten tevens van Café Diner Vlaanderen te Delft met de creatie 'Oosters Tintje'. De winnaars van de tweede en derde prijs ontvingen tevens een geldprijs ter waarde van resp. E500 en E250 uit handen van Willem Kool en Patricia van Dobben.

De prijs voor het Gezondste Broodje ging naar Michel Flaton van Kleyweg's Stads-koffyhuis te Delft uit handen van Yvonne van Sluys, directeur Voedingscentrum. René van Poppel, werkzaam bij Restaurant Bijenkorf Rotterdam won de sponsorprijs van Lebo Kaas met 'Foody Square'. Ook won Michiel Flaton van Kleyweg's Stadskoffyhuis de sponsorprijs van Diversi Foods met 'Bietje Lekker'. De Admiraal uit Enkhuizen viel in de prijzen met de creatie van Harm Oud. Zijn 'Ciabatta de Luxe' won de sponsorprijs van Koppert Cress.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie - 

Ingezonden persbericht