Koninklijk Horeca Nederland

jaar gastvrijheid

Persbericht 7 januari 2008
Feestelijke aftrap jubileumactiviteiten Koninklijk Horeca Nederland 125 jaar gastvrijheid
Amsterdam, 7 januari 2008 Dit jaar bestaat Koninklijk Horeca Nederland 125 jaar. Tijdens de opening van de Horecava 2008 heeft directeur Jeu Claes vanochtend het startschot gegeven van de geplande activiteiten in 2008. De voor dit jubileum speciaal ontwikkelde website www.125jaargastvrijheid.nl is feestelijk gelanceerd en het speciale jubileumnummer van het blad Horeca Nederland is gepresenteerd. Alle bezoekers van de Horecava worden op de beursdagen gastvrij onthaald met een gratis kopje koffie. Ook heeft de minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven de winnaar bekend gemaakt van het Aller-Lekkerste Broodje van de afgelopen 25 jaar.

De geplande jubileumactiviteiten richten zich zowel op de leden van Koninklijk Horeca Nederland, als op het publiek en de relaties van de brancheorganisatie. In maart verschijnt een jubileumboek dat in Rotterdam feestelijk wordt geĂŻntroduceerd. Daarnaast wordt voor verschillende activiteiten samengewerkt met organisaties als de ANWB, NBTC, onderwijsorganisaties, het Horeca Branche Instituut en met bedrijven die ook 125 jaar bestaan.

In het najaar van 2008 organiseert Koninklijk Horeca Nederland de Nationale Horecaweek. Van 27 oktober tot en met 2 november 2008 organiseert dagelijks een van de zeven sectoren van de organisatie een ludieke activiteit. Ook verschijnt in deze periode i.s.m. de Telegraaf een speciale horecakrant in tabloidformaat. De horeca zal zich ook inzetten voor een goed doel. De maand oktober is actiemaand waarin in samenwerking met de We Care Foundation horecabreed geld wordt ingezameld. Op dinsdag 4 november organiseert Koninklijk Horeca Nederland voor haar leden, bestuurders en relaties een plechtige jubileumviering in de Nieuwe Kerk te Amsterdam met aansluitend een feestavond op het Rembrandtplein. Woensdag 5 november 2008 zal in het kader staan van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op deze Doe-dag zetten alle (240) afdelingen van Koninklijk Horeca Nederland samen met de stichting Gewoon Gastvrij zich in voor o.a. de (lokale) hulpbehoevenden en bejaarden.

De jubileumactiviteiten worden breed ondersteund in diverse media, vooral in de Telegraaf. Ook wordt een Tv-serie gemaakt die aansluit bij het centrale thema 125 jaar Gastvrijheid.

---

Noot voor de redactie -