Voetballiefhebbers laten van zich horen


Studio Sport ringtone ingezet voor terugkeer samenvattingen naar NOS

AMSTERDAM, 20080107 -- "We zijn ervan overtuigd dat de echte voetballiefhebber de samenvattingen het liefst bij Studio Sport ziet terugkeren. Gewoon met het bord weer op schoot, zonder reclame en om zeven uur," aldus de stichting Bord Weer Op Schoot.

[foto oprichters Bord Weer op Schoot] Om de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden van zondagavond weer terug te krijgen bij Studio Sport is de stichting een opvallende (vervolg)actie gestart. Voetballiefhebbers kunnen vanaf nu op www.bordweeropschoot.nl een bijdrage leveren om de terugkeer mogelijk te maken. Als dank krijgt de donateur de door Tonny Eyk gecomponeerde originele `tune' van Studio Sport als ringtone.

De stichting verwacht dat deze ringtone een viraal effect zal hebben en dat op die manier de Nederlandse voetballiefhebber laat blijken dat hij de voetbalsamenvattingen terug wil bij NOS Studio Sport.
Bovendien wil de stichting de uitzendingen gewoon om zeven uur laten beginnen, vóór kinderbedtijd, zodat de jeugd kan blijven kijken. "Op het schoolplein moet die ene passeerbeweging van het weekend natuurlijk direct worden nagedaan", aldus de stichting.

De opbrengsten van deze actie zullen aan de NOS worden aangeboden om daarmee het bod op de uitzendrechten te kunnen verhogen. Mocht de NOS de rechten uiteindelijk niet weten te bemachtigen, dan gaan de opbrengsten naar de Johan Cruyff Foundation.

http://www.bordweeropschoot.nl