Een échte vlaai in een handomdraai


HORST, 20080107 -- Natuurlijk, je kunt tegenwoordig op bijna elke de hoek van de straat een vlaai kopen. Maar je kunt ook een simpel zelfbakpakket in je brievenbus laten glijden en zelf met de eer strijken: Art Vlaai is in de lucht.

Art Vlaai is een idee van Ard Gerards, gerenommeerd vlaaienbakker uit het Limburgse Horst. Jarenlang bezorgde hij op bestelling vlaaien door het hele land - wat je op dat gebied uit verre vlaaienmekka Limburg haalt, is natuurlijk het lekkerst. Maar de bakker liep tegen steeds hoger oplopende transportkosten en -tijd aan. Dat was niet bevorderlijk voor de portemonnee en de versheid van de lekkernij.
Gerards ontwikkelde daarom een zelfbakpakket dat overal in het land moeiteloos door de gleuf van de brievenbus glijdt. De voordelen liggen voor de hand: tegen zeer lage kosten komt er een echte Limburgse vlaai in huis en omdat die simpel zelf af te bakken is, kan het niet verser.
Alles wat nodig is om de vlaai af te maken is in het pakket aanwezig, van ingrediënten tot bakbodem en spuitzak. Alleen voor de slagroom moet men zelf zorgen. En niemand hoeft te schrikken van de `125 jaar ervaring' die volgens de website www.artvlaai.nl aan het pakket ten grondslag ligt: dat geeft alleen maar garantie voor de smaak, het afbakken zelf is kinderwerk. Letterlijk, want de pakketten en bijbehorende instructies zijn door kinderen getest die de fraaiste vlaaien op tafel toverden. Maar dat vertel je de visite natuurlijk niet. En als Gerards zegt dat het ook leuk is om zo'n vlaaipakket cadeau te doen, moet je uiteraard wel zorgen dat je zelf op het feestje aanwezig bent.

Meer informatie: www.artvlaai.nl