Gemeente Drechterland


31-10-2007
Verkiezing Vrijwilliger van het jaar 2007 Drechterland

Nomineer uw vrijwilliger

Vrijwilligerswerk is onmisbaar en hard nodig voor de samenleving. Het college en de gemeenteraad van Drechterland is zich hiervan bewust en hecht veel waarde aan het werk dat vrijwilligers verzetten. Door de verkiezing van de Drechterlandse vrijwilliger van het jaar 2007 onderstrepen we dit belang. Tot 15 december 2007 kunt u een inwoner aanmelden voor deze prijs.
Iedere vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie uit de gemeente Drechterland komt in aanmerking voor deze prijs. Kent u mensen die zich op bijzondere wijze inzetten als vrijwilliger? Dan kunt u hen voordragen.

Aanmelden
Aanmelden van kandidaten gaat als volgt.
Stuur ons een brief of reageer via het formulier op de website. In de brief dient minimaal het volgende te staan:

- uw eigen naam en adres;

- naam en adres van de kandidaat die u voordraagt;
- de reden waarom u hem/haar of de organisatie voordraagt;
- de periode dat de kandidaat al vrijwilligerswerk uitvoert (minimaal
10 jaar, tenzij er sprake is van een uitzonderlijke situatie). Uiteraard staat het u vrij om van alles waarvan u denkt wat het vermelden waard is aan te geven.

Beoordeling
Na de sluitingstermijn beoordeelt een comité de voordrachten. Het comité bestaat uit twee vakambtenaren van de afdeling Welzijn en de portefeuillehouder Welzijn. Het comité wordt ondersteund door een medewerker van Personeel en Bestuur. Er wordt een voorstel met de genomineerden (drie personen) opgesteld voor het college, die hierover een beslissing neemt.

Prijzen
De vrijwilliger van het jaar ontvangt een beeldje of onderscheiding. Daarnaast zijn er cadeaubonnen en cheques voor de eerste drie. De bon is voor de winnaar zelf en de cheque voor de instelling waarvoor hij of zij zich inzet.

1e prijs: bon ⬠100,- cheque ⬠250,-

2e prijs: bon ⬠50,- cheque ⬠150,-

3e prijs: bon ⬠25,- cheque ⬠100,-.

Prijsuitreiking
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente, op maandag 7 januari 2008, wordt dé Drechterlandse Vrijwilliger van het jaar 2007 bekendgemaakt door burgemeester Van der Riet.

Uw nominatie moet 15 december 2007 bij ons binnen zijn. Schriftelijke aanmeldingen kunt u opsturen naar de gemeente Drechterland, gericht aan Jacqueline Carpentier van de afdeling Personeel en Bestuur, Postbus 9, 1616 ZG Hoogkarspel of via de mail naar vrijwilliger@drechterland.nl.

Zie ook: www.drechterland.nl/vrijwilliger

---