Ingezonden persbericht

Bijzondere programma's tijdens 6e editie Wine Professional

Over twee dagen begint de zesde editie van de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en fine food in de Benelux. Door de medewerking van topchefs die of door Michelin zijn bekroond en/of in GaultMillau (hoog) genoteerd staan, 36 bijzondere programma's en meer dan 100 nationale en internationale exposanten en participanten is de Amsterdam RAI 7, 8 en 9 januari hét epicentrum van de Nederlandse gastronomie.

Wine Professional vindt plaats in de Europa Foyers en Diamond Lounge tijdens de eerste drie dagen van de Horecava in de Amsterdam RAI. Wine Professional is bereikbaar via (hoofd)ingang 8 en heeft een eigen entree en toegangsbeleid.

Hieronder slechts en greep uit de talrijke, bijzondere programma's. Kijk voor alle complete dagprogramma's op www.thewinesite.nl

Veelzijdig Vouvray
Maandag 7 januari
Eric & Marcel Swaghoven
Valuas (16|20 GaultMillau/ 2 Rode Toques, 1 Michelinste! r, lid L es Patrons Cuisiniers)
Dinsdag 8 januari
Ruben van Dieten & Eduard van der Toolen, Le Cirque
(lid Jeunes Restaurateurs d'Europe)
Woensdag 9 januari
Raymond Prinsen
De Stenen Tafel (15|20 GaultMillau/ 2 Zwarte Toques, 1 Michelinster, lid Les Patrons Cuisiniers)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stand van Vouvray|Alterego Marketing en/of info@alteregomarketing.nl

Duitse Wijnen in Gastronomisch perspectief
Maandag 7 januari
Martin Kruithof & Jarno Eggen
De Lindenhof (18|20 GaultMillau/ 3 Rode Toques, 2 Michelinsterren, lid Les Patrons Cuisiniers)
Dinsdag 8 januari
Gert-Jan Cieremans
Seinpost (17|20 GaultMillau/3 Zwarte Toques, 1 Michelinster)
Woensdag 9 januari
Betty Koster. Fromagerie L'Amuse.

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stand van informatiebureau voor Duitse Wijn en/of info@duitsewijn.nl

Castillo Perelada
Maandag 7 januari
Maria van Bergen (Area manager Castillo Perelada) presenteert persoonlijk o.a. de icoonwijnen Gran Claustro Tinto '02 en Finca Garbet '03

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie! uitslui tend bij de stand van Noordman Wijnimport en/of info@noordmanwijn.nl

Bekendmaking winnaars Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie
Maandag 7 januari
Finalewijnen 'blind' geproefd en gastronomische ondersteuning door
Marco Westmaas (GaultMillau Belofte van het Jaar 2008)
Elzenduin Beach (16|20 GaultMillau, 2 Rode Toques)

Best of Australia
Maandag 7 januari: Cool Climate Shiraz
Spannende sessie Shiraz in context met Aziatische / Japanse keuken.
Akira Oshima
Yamazato (16|20 GaultMillau/2 Rode Toques, 1 Michelinster, lid Alliance Gastronomique)
dinsdag 8 januari: Semillon
Een van de belangrijkste druiven van Australië bekend om zijn frisheid, mineraliteit.
Gerrit Greveling
Chalet Royal (17|20 GaultMillau/3 Zwarte Toques, 1 Michelinster, lid Alliance Gastronomique)
woensdag 9 januari: Australia's Icons
De absolute top uit Australië op de proeftafel tijdens Wine Professional 2008

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de uitgang van Wine Professional of via Wine Australia: sacha.oerlemans@wineaustralia.com

Portugese Parels
Maandag 7 januari
Topselectie rode en witte wijnen uit het Portugal.
Peter Lute
Lute Restaurant
(15|20 GaultMillau/2 Zwarte Toques)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stand van De Portugese Wijnkopers en/of info@portugese-wijnkopers.nl

Sake in Gastronomie
Dinsdag 8 januari
De verschillende soorten sake bezitten, afhankelijk van hun kwaliteitsniveau, uiteenlopende gradaties van verfijning en complexiteit.
Roger Rassin en Roy Pelgrim
Cordial, Hotel de Weverij (17|20 GaultMillau/ 3 Zwarte Toques, 1 Michelinster)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de uitgang van Wine Professional.

Spaans Wijnconcours - de allerbeste wijnen uit Spanje
Dinsdag 7 januari
Paul van Staveren
Hof van Sonoy (15|20 GaultMillau/ 2 Zwarte Toques, 1 Michelinster)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de uitgang van Wine Professional.

Hess Group presents
Dinsdag 7 januari
Peter Lehmann Wines, Hess Collection Winery & Bodega Colomé gepresenteerd door wereldkampioen Sommelier Andreas Larsson uit Zweden.
Niven Kuntz
't Raethuys (15|20 GaultMillau/2 Zwarte Toques, 1 Michelinster, lid Alliance Gastronomique)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stand van Wine & Spirits en Jacobus Toet Kaviaar en/of info@winespirits.nl

Tempus Two's Lisa Mcguigan - seminar
Dinsdag 7 januari
Speciaal voor de presentatie op Wine Professional komt Lisa McGuigan, drijvende kracht achter Tempus Two, naar Nederland. Ter introductie van Tempus Two.

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stand van Groupe LFE of via sales@groupelfe.com

Icewine from 'the Rockies '
Dinsdag 7 januari
Ragfijn fruit en subtiele zuren. Zacht en elegant: Canada heeft zich gemanifesteerd en een plek verworven op de wereldkaart met de beroemde zoete icewine.
toppatissier Robert van Beckhoven

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stand van Canada Food en/of info@canadafood.nl

Portugees Wijnconcours - Het allerbeste uit Portugal
Woensdag 9 januari
Portugal dicht steeds meer de kloof met Spanje. Wereldwijd worden prijzen in de wacht gesleept met kwaliteitswijnen.
Alberto dos Anjos de Souza
De Lokeend (14|20 GaultMillau/1 Rode Toque)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de stands van Partners i! n Wijn, Horizon Wines, De Portugese Wijnkopers, Vinites

Saké
Woensdag 9 januari
De verschillende soorten sake, uiteenlopende gradaties van verfijning en complexiteit.
Simon Hofstra (Sake.nl)

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de uitgang van Wine Professional.

Bordeaux & Bourgogne vs China
De Chinese keuken heeft een grote culinaire reputatie opgebouwd en niet meer weg te denken uit de betere gastronomie. Domaine Dauvissat & Château L'Evangile
Chang-I, De Proeftuin en SVH Meesterkok Chen Yu Yeh

Inschrijvingen deelname programma en/of informatie uitsluitend bij de sta! nd van V os & Partners en/of via info@intercaves.nl

Wine Professional 2008 | 6e editie
Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. Amsterdam RAI en Horecava
Openingdagen: 7|8|9 januari 2008
Openingstijden: 11.00 - 18.00 uur
Locatie: Amsterdam RAI | Europa Foyer's en Diamond Lounge
(bereikbaar via hoofdingang 8)
Toegang: professionals op uitnodiging via exposanten (gratis)
Bij de entree EUR 45
beperkt aantal (gratis) toegangsbewijzen via internetregistratie
Uitsluitend toegang op vertoon visitekaart of KVK-uittreksel, legitimatie verplicht op verzoek
leeftijd v.a. 21 jaar
geen kinderen/kinderwagens
geen huisdieren
geen goody bags
garderobe verplicht
Business suit

10.000 professionele bezoekers | meer dan 100 nationale en internationale exposanten | educatie | B2B | dynamisch | interactie | wijn-spijssessies | programma's met Nederlandse topchefs | meest toonaangevende vakbeurs in de Benelux |

programma's kunnen (gedeeltelijk) op uitnodiging van organisatie/importeurs zijn. Informatie hierover en/of inschrijvingen bij de bij betreffende importeur of bij de uitgang van Wine Professional. Kijk voor alle complete dagprogramma's op www.thewinesite.nl