Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Naarden, 7 januari 2007
Geen vliegtaks plus gratis CO-2 compensatie op vakanties en vliegtickets via België en Duitsland

Nieuw op Vakantiebeurs: Extra voordeel met Greenbookings kortingkaart en kans op reis naar ecolodge in Brazilië

Reizigers die hun reis boeken bij Greenbookings en vertrekken via de luchthavens van België en Duitsland betalen geen vliegtaks en de CO2-uitstoot wordt kosteloos gecompenseerd. Greenbookings biedt vakantievluchten aan die zowel vanuit Brussel, Antwerpen als Düsseldorf vertrekken.

Greenbookings is het eerste online reisbureau waar alle reizen klimaatvriendelijk worden aangeboden, zonder dat de reiziger in hoeft te leveren op prijs, kwaliteit, aanbod of service. Greenbookings compenseert voor de klant de CO2-uitstoot van de geboekte reis voor 100%. Greenbookings brengt de reiziger hiervoor geen extra kosten in rekening. De compensatie gebeurt door middel van investeringen in duurzame energieopwekking, bosaanplant en technologie voor energiebesparing.

'Wij vinden de plannen van de overheid om vliegtaks in te voeren absurd. Het zou van visie getuigen indien de politiek organisaties en bedrijven zou ondersteunen die bewuster met het milieu willen omgaan en daar in ook willen investeren. Belonen is beter dan straffen om mensen milieubewuster te maken', aldus Raoul Kiksen medeoprichter van GreenBookings.com. 'Bovendien wordt de vliegtaks niet geïnvesteerd in het milieu, maar alleen gebruikt om de staatskas te spekken, waardoor deze taks nog onacceptabeler is voor de reiziger.'

Greenbookings introduceert kortingkaart op de Vakantiebeurs
Greenbookings staat dit jaar op de vakantiebeurs in Utrecht om de Greenbookings kortingkaart te introduceren. De Greenbookings Card geeft 5% korting op meer dan 75.000 hotels wereldwijd, 30.000 vakantiewoningen door heel Europa en op complete zomer-, auto- en wintersportvakanties. Daarnaast is de korting van toepassing op autoverhuur op zo'n 10.000 bestemmingen in 94 verschillende landen. Wanneer de Greenbookings Card op de Vakantiebeurs wordt aangeschaft kost deze slechts 19 euro in het eerste jaar (ipv 75 euro).

Greenbookings Cardleden kunnen op de homepage van Greenbookings eenvoudig inloggen met een gekozen e-mail adres en persoonlijke wachtwoord. Na het inloggen kan men eenvoudig een reisproduct selecteren en direct online een reis boeken.
Bij de selectie van het reisproduct wordt de korting direct in mindering gebracht op de totale reissom. Geen verrekening achteraf maar direct boeken en direct voordeel.
Men kan onbeperkt boeken met de Greenbookings Card. Of men nu met vrienden of familie op reis gaat, het voordeel bepaalt de klant zelf. Een extra stimulans dus om klimaatneutraal te reizen!

Kans op reis naar ecolodge in Brazilië voor nieuwe leden
Onder de personen die tijdens de Vakantiebeurs lid worden van de Greenbookings Card verloot Greenbookings een reis naar het Amazonat Hotel in Brazilië t.w.v. ¤ 2800,-. Het Amazonat hotel in Brazilië is een zgn. ecolodge (toeristische accommodatie die voldoet aan de criteria van het ecotoerisme) en is genomineerd voor de Brazil Awards 2007 in de categorie Best Entrepreneur.

Greenbookings staat van 9 tot en met 13 januari 2008 op de vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht op stand D074 .

Greenbookings
Greenbookings wil een positief signaal afgeven en een voorbeeld stellen voor andere organisaties in de reisindustrie. Reizen en duurzaamheid gaan in de visie van Greenbookings wel degelijk samen, zowel maatschappelijk als financieel. Daarom heeft Greenbookings zich tot doel gesteld voortdurend duurzame reisproducten te ontwikkelen, initiëren en realiseren. Greenbookings is een dochteronderneming van Tendris, een initiëringmaatschappij die zich volledig richt op het ontwikkelen van duurzame projecten en bedrijven. Het bedrijf heeft onder andere twee jaar geleden samen met Visa de GreenCard geïntroduceerd.
Alle informatie over Greenbookings, het reisaanbod en het CO2 compensatieprogramma is te vinden op:
www.greenbookings.com

---

Noot voor de redactie (