Het Nederlandse Rode Kruis



Het Nederlandse Rode Kruis

A part of the international Red Cross and Red Crescent Movement

Persbericht

Giro 7244 open voor slachtoffers geweld Kenia

Het Nederlandse Rode Kruis opent gironummer 7244 voor de slachtoffers van het geweld volgend op de verkiezingen in Kenia. Zeker 120 mensen zijn als gevolg van het geweld overleden. Meer dan 100.000 mensen zijn op de vlucht geslagen en verblijven nu in kampen, kerken en stadiums. Er is grote behoefte aan voedsel, medicijnen, eerste hulp, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en non-food items zoals dekens, zeil, zeep, jerrycans en muggennetten.

Het Nederlandse Rode Kruis opent gironummer 7244 voor de slachtoffers van het geweld volgend op de verkiezingen in Kenia. Nadat de uitslag van de verkiezingen van 27 december bekend was gemaakt, braken onlusten uit. Zeker 120 mensen zijn als gevolg van het geweld overleden. Meer dan 100.000 mensen zijn op de vlucht geslagen en verblijven nu in kampen, kerken en stadiums. Er is grote behoefte aan voedsel, medicijnen, eerste hulp, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en non-food items zoals dekens, zeil, zeep, jerrycans en muggennetten.

Geef nu aan de slachtoffers in Kenia !

Het Keniaanse Rode Kruis is sinds het uitbreken van het geweld met ongeveer 500 vrijwilligers bezig om de slachtoffers te helpen met eerste hulp en ze te vervoeren naar ziekenhuizen. Ook helpt het Rode Kruis bij de distributie van voedsel. Sommige dorpen zijn niet te bereiken door wegblokkades, en informatie over de situatie is nog niet volledig.

Het Rode Kruis heeft geld nodig om aan zo'n 500.000 getroffenen hulp te verlenen met voedsel, medicijnen, schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en non-food items. Ook is er geld nodig voor transport van deze materialen. Op de lange termijn zet het Rode Kruis zich in voor wederopbouw. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegde zaterdag al anderhalf miljoen euro toe voor noodhulp aan het Keniaanse Rode Kruis.