Gemeente Ten Boer

Onderscheiding Deurpakker van het jaar uitgereikt Datum: 07-01-2008

In de categorie individuen werd de Deurpakker uitgereikt aan Jannes Nijboer te Ten Boer. De heer Nijboer is al vanaf de oprichting in 1970 de drijvende kracht achter de Sportrecreade. Daarnaast is hij actief als bestuurslid van de Tiggelhal.

In de categorie Bedrijven werd de onderscheiding uitgereikt aan de heer Simon Spanninga van de Agrishop in Garmerwolde. De heer Spanninga heeft kans gezien om in het kleine dorp Garmerwolde een nog steeds groeiende speciaalzaak op te zetten, die voorziet in een grote behoefte voor het dorp. Mede door de goede service van de medewerk(st)ers komen de klanten uit een groot gebied. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de leefbaarheid op het platteland.

In de categorie Verenigingen/Stichtingen werden de bestuursleden van de Stichting Widde Meuln te Ten Boer in het zonnetje gezet. Zij zijn er in geslaagd om in korte tijd de restauratie van de Widde Meuln ter hand te nemen en te voltooien. Hiermee is het behoud van een waardevol monument, op een markante plaats in Ten Boer, gegarandeerd. Alle vrijwilligers die erbij betrokken zijn geweest, hebben hiermee een waardevolle bijdrage geleverd aan de uitstraling van het dorp Ten Boer.

Het kunstwerk bij de onderscheiding is gemaakt door de heer George van Engelen, kunstenaar/vormgever te Ten Post.