Ingezonden persbericht

Persbericht Curacao Dolphin Academy
Willemstad, 7 Januari, 2008

Dolfijn Annie maakt inschattingsfout

Dolphin Academy betreurt het zeer dat op 1 januari jl. drie van onze gasten betrokken raakten bij een incident tijdens het zwemmen met dolfijnen.

Tijdens de "hurdle jump", een oefening waarbij de gasten een pvc buis vasthouden waarover twee dolfijnen springen, raakte een van de dolfijnen de coordinatie kwijt en landde in het water tegen de drie toeristen aan .

Uit voorzorg werd ambulance dienst Cems gebeld die snel ter plaatse was. Een van de gasten werd preventief ter controle samen met haar echtgenoot naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis gebracht. Hierbij werden zij begeleid door een medewerker van Dolphin Academy. Daar constateerde de dienstdoende arts dat mevrouw een lichte hersenschudding had opgelopen. Voor de andere twee gasten was een extra controle door een arts, naast die van het ambulance personeel, niet nodig.

Dolphin Academy benadrukt dat het hier absoluut niet ging om een doelbewuste aanval van een dolfijn, maar om een coordinatiefout, die elk van ons kan overkomen. De dolfijn was geenszins oververmoeid of gestresst zoals in sommige media beweerd wordt. Dolphin Academy waakt over de gezondheid van haar dieren en zorgt ervoor dat de dolfijnen nooit meer dan een maximaal aantal uren per dag deelnemen aan programma's. Bovendien is onjuist dat er extra zwemprogramma's werden ingelast. Tijdens het bestaan van Dolphin Academy is dit de eerste keer op 32.000 deelnemers dat een dergelijk ongeval heeft plaatsgevonden

Dolphin Academy is trots op haar programma's en haar reputatie als veilige en educatieve dolfijnenattractie. Helaas is het in een omgeving waar interactieve activiteiten worden verricht niet mogelijk om ieder risico volledig uit te bannen. Dolphin Academy neemt het voorval desalniettemin zeer hoog op en heeft besloten om de procedures voor de "hurdle jump" aan te passen.

Dolphin Academy betreurt het dat er mensen zijn die met onjuiste en tendentieuze berichten uit sensatiezucht de media hebben opgezocht. Het is onjuist dat Dolphin Academy enige persoon een zwijgplicht heeft opgelegd, geld heeft geboden of dat er verzocht is om beeldmateriaal in te leveren.

De gedupeerde gast heeft daags na het ongeval nog een bezoekje gebracht aan de Dolphin Academy. Zij verklaarde tot volle tevredenheid te zijn begeleid na het ongeval en heeft aangegeven volgend jaar zeker weer terug te komen voor een vakantie op Curacao en een bezoek aan Dolphin Academy. De gedupeerde gasten hebben hun geld teruggekregen, evenals de andere deelnemers aan de het programma.

Op internet: http://www.dolphin-academy.com/news/2008/20080107.html

=== einde persbericht =========

Copyright © 2002-2008 Curacao Dolphin Academy®

Contactpersoon: Annabelle de Clippeleir
Email: annabelle@dolphin-academy.com
Tekst: Annabelle De Clippeleir
Tel: (599-9) 465-8900
Fax: (599-9) 465-8300