Vebego

ProRail wil ook schoonmaak op rolletjes laten lopen

Capelle aan den IJssel, 8 januari 2008 -
ProRail laat op het spoor alles op rolletjes lopen en wil dat ook voor de schoonmaak van haar eigen gebouwen. De railinframanager zocht vanwege het aflopen van bestaande contracten en de behoefte om contracten centraal af te sluiten naar een nieuwe schoonmaak-partner. Die is via een aanbesteding gevonden: Hago. Op 8 januari tekenden beide partijen een driejarig contract met optie tot verlenging. Hago verzorgt de schoonmaak van ProRail-gebouwen (kamers, vloeren etc.) in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Roosendaal. Alles bij elkaar gaat het om 23.000 m². Zo'n dertig schoonmakers worden hiervoor ingezet.

Volgens Thom Oosterom, manager facilitaire zaken bij ProRail in Utrecht, kwam Hago in een Europees aanbestedingstraject als beste uit de bus. "Een goede prijs-kwaliteitverhouding, gaf de doorslag. Op papier ziet het er in ieder geval allemaal goed uit en ik verwacht dat Hago in de praktijk duidelijk maakt waarom wij voor dit schoonmaakbedrijf hebben gekozen."
Rob Westerlaken, algemeen directeur Hago, is verheugd over het contract. "ProRail is een organisatie met aanzien in mobiel en logistiek Nederland. Ze zorgt voor voldoende capaciteit, en veiligheid op en betrouwbaarheid van het spoor. Het is belangrijk dat de werknemers die daarvoor verantwoordelijk zijn, kunnen werken in een schone, opgeruimde omgeving. We zullen adequaat en flexibel inspelen op de schoonmaakbehoefte en er alles aan doen om de kwaliteit en continuïteit van de schoonmaak te garanderen."