Ingezonden persbericht


Persbericht

Ede, 18 december 2007

Voordracht Nijpels als nieuwe voorzitter Thuiswinkel.org

Ed Nijpels (57) wordt op 8 januari tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Thuiswinkel.org voorgedragen als nieuwe voorzitter van de branchevereniging. Als de leden hun goedkeuring geven treedt Nijpels, nu nog Commissaris van de Koningin in Friesland, per 1 mei 2008 aan.

Nijpels wordt dan de derde voorzitter van Thuiswinkel.org sinds de oprichting van de vereniging in 2000 en de eerste voorzitter die niet werkzaam is bij één van de leden van de vereniging. Met het aantrekken van Nijpels als voorzitter wil Thuiswinkel.org haar belangen op het gebied van lobby en belangenbehartiging nog verder versterken. De nieuwe voorzitter zal leiding gaan geven aan een achtkoppig bestuur. Paul Nijhof, CEO van Wehkamp blijft vice-voorzitter van de branchevereniging.

Het aantrekken van Nijpels als onafhankelijke, externe voorzitter volgt uit het onderzoek dat in 2007 door Berenschot is afgerond in opdracht van Thuiswinkel.org. ,,Conclusie van het onderzoek is dat de focus van vereniging in de komende jaren moet liggen op het vergroten van het consumentenvertrouwen via het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en het versterken van haar lobby en belangenbehartiging voor de leden van Thuiswinkel.org. Met het aantrekken van Nijpels snijdt het mes aan twee kanten", aldus vice-voorzitter Nijhof.

Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org: "Sinds de oprichting van Thuiswinkel.org heeft de vereniging een stormachtige groei doorgemaakt. De voordracht van Nijpels als voorzitter markeert een nieuwe fase en past bij de verdere professionalisering van de branche als geheel. Thuiswinkel.org telt inmiddels zo'n 750 leden die het Thuiswinkel Waarborg voeren. De leden van de vereniging zijn verantwoordelijk voor circa 75 procent van de omzet van de Nederlandse thuiswinkelmarkt, die naar verwachting in 2007 4,5 miljard euro omzet bedraagt."

De besloten Algemene Ledenvergadering van Thuiswinkel.org vindt op 8 januari plaats in 't Spant! in Bussum. Aansluitend vindt vanaf 16.00 uur de traditionele nieuwjaarsreceptie van de vereniging plaats.

Over Nijpels
Ed Nijpels is geboren in Den Helder in 1950. Zijn Curriculum Vitae: 1976: Studie Rechten, Utrecht
1977-1986: Lid Tweede Kamer VVD
1982-1986: Fractievoorzitter VVD
1986-1989: Minister VROM
1990-1995: Burgemeester van Breda
1999-heden: Commissaris van de Koningin in Friesland

Bestuur Thuiswinkel.org
Het bestuur van Thuiswinkel.org wordt, met de voordracht van Nijpels, gevormd door:


- Ed Nijpels, voorzitter

- Paul Nijhof (Wehkamp), vice-voorzitter

- Peter van Laere (Neckermann.com), penningmeester
- Daniel Ropers (bol.com), lid kernbestuur

- Armin Lehmann (Otto)

- Carine Moitier (Bivolino.com)

- Fer van der Plas (Macintosh Retail Group)

- Joost Romeijn (Sunweb Groep)

EINDE PERSBERICHT

THUISWINKEL.ORG

De Nederlandse Thuiswinkel Organisatie, kortweg Thuiswinkel.org, is als brancheorganisatie de primaire belangenbehartiger van circa 750 bedrijven die producten en/of diensten op afstand (internet, catalogus, post, etc.) verkopen aan consumenten. Alle leden van Thuiswinkel.org onderschrijven de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg. Onderdeel van deze gedragsregels zijn de relevante Europese richtlijnen, Nederlandse wet- en regelgeving, de gedragsregels die het gevolg zijn van door Thuiswinkel.org gemaakte afspraken met derden, bindende algemene voorwaarden en adequate geschillenbeslechting.

THUISWINKEL WAARBORG
De gedragsregels zijn direct gekoppeld aan het Thuiswinkel Waarborg, hét consumentenkeurmerk voor veilig en betrouwbaar winkelen via internet, catalogus, post, etc. Voor consumenten betekent dit dat alle aangesloten leden zich houden aan regels rond informatieplicht, privacy, herroepingrecht, terugbetaling en geschillenbeslechting. Achtergrondinformatie (