Provincie Utrecht

Afsluiting Groepenbrug Woerden

18-12-2007 -

Omdat de conditie van de oude stalen Groepenbrug over de Oude Rijn in Woerden niet al te best is, hebben provincie en gemeente besloten de brug te vernieuwen, waarbij het huidige karakter van de brug gehandhaafd blijft. Op 8 januari starten de werkzaamheden en wordt de brug gedurende anderhalve maand afgesloten voor alle verkeer. Recent is gerealiseerd een nieuwe betonnen brug over de Oude Rijn in de N198, gemeente Woerden. Hiermee is de functie van de bestaande stalen Groepenbrug veranderd en vooral bestemd voor het lokale verkeer, met name voor de woningen die aan de noordelijke kant van de brug liggen.

Werkzaamheden
Het huidige brugdek wordt verwijderd en vervangen door een nieuw brugdek van staal dat circa 30 centimeter hoger komt te liggen zodat de doorvaarthoogte voldoet aan de huidige eisen. Ook de leuningen van de brug worden vervangen en de pijlers ondergaan een fikse opknapbeurt.

Afsluitingen en omleidingen vanaf 8 januari tot 12 februari 2008 Op dinsdag 8 januari 2008 start aannemer De Vries uit Werkendam met de werkzaamheden. Hiervoor is het noodzakelijk dat de brug wordt afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers en fietsers.

De volgende omleidingsroutes worden ingesteld:

* Voetgangers en fietsers worden omgeleid via de betonnen brug 100 m ten oosten van de huidige Groepenburg. Fietsers moeten daarbij wel afstappen.

* Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Snellerbrug (over de Oude Rijn). Verkeer richting Geestdorp moet daarbij route "A" volgen, verkeer richting Woerden volgt route "B".

De omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven.

Opening vernieuwde brug
Op dinsdag 12 februari gaat de vernieuwde brug open voor alle verkeer.

Meer informatie: Mahdi Bilbas, telefoon 06-21124588