Ingezonden persbericht


NEDERLANDSE PREMIERE COMPAGNIE THOR

Het Belgische dansgezelschap Compagnie Thor brengt de Nederlandse première van 'V.-Nightmares' op dinsdag 8 januari in de Stadsschouwburg Groningen, aanvang 19.30 uur.

Artistiek leider en choreograaf Thierry Smits is gefascineerd door het lichaam als object van verlangen, genot en van eindigheid. Met vloeiende, pure dans toont hij sensualiteit, mystiek en erotiek.

In 'V.-Nightmares' reist Smits langs de 'Vier Jaargetijden' van Vivaldi. Bij elk seizoen hoort een andere lichaamstoestand. Van de seksuele begeerte in de Lente ('Fluid Mechanics') naar de brandende huid in de Zomer ('TAN'). Van de veroudering in de Herfst ('Moss & Mould') naar de verstijving en verlamming in de Winter ('ICE').

De fascinerende beelden, de rijke schoonheid aan bewegingen, Vivaldi's muziek in combinatie met teksten van Peter Verhelst en Caroline Lamarche en de geluiden van de seizoenen maken van 'V.-Nightmares' een feest voor de zintuigen.

De Vlaamse pers:
"Een hybride en fascinerend spektakel, op de grens van de genres en disciplines. (...) Smits verwezenlijkt een sterke voorstelling, een mengeling van estheticisme en verwarrende beelden, van tableaux vivants en verbazingwekkende choreografische momenten, van barokmuziek en elektronische composities, en dit alles met een nieuwe kracht en rijpheid." (Arte)

"Onder de titel V.-Nightmares, dompelt dit (dansers)kwartet in vier taferelen u onder in een zowel mysterieuze als sensuele wereld, waarin de choreograaf accenten inbouwt die raken aan de performance. De momenten van "zuivere" dans (want die zijn er zeker) zijn daardoor des te sterker, zoniet onweerstaanbaar." (Zone)

"V.-Nightmares kiest resoluut voor de mystieke schoonheid. Smits weet als geen ander hoe hij die kan creëren." (De Standaard)

"Prachtig picturaal universum." (La Libre Belgique)

COMPAGNIE THOR - V.-NIGHTMARES
di. 8 januari, 19.30 uur, Stadsschouwburg Groningen
1e rang ¤ 22,50 / 2e rang ¤ 19,50 / 3e rang ¤ 12,- / CJP/OV ¤ 14,50 Voor verdere informatie, foto's en interviews:

STADSSCHOUWBURG GRONINGEN
Richard Heideman, marketing
t: 050 - 368 0 190
f: 050 - 368 0 199
e: r.heideman@opsb.groningen.nl

KAARTVERKOOP Stadsschouwburg Groningen
(Turfsingel 86)

reserveren:
www.stadsschouwburg-groningen.nl

kassa:
locatie Trompsingel 27
(maandag t/m zaterdag van 12 tot 19 uur)

telefonisch:
050 - 368 0 368
(maandag t/m zaterdag van 13 tot 18 uur)