Gemeente Voerendaal


Voerendaal Actueel - Nieuws

12/12/2007 - Inzameling kerstbomen in de gemeente Voerendaal.

Op dinsdag 8 januari 2008 zal de Rd4 binnen de gehele gemeente Voerendaal kerstbomen inzamelen. U wordt verzocht uw kerstboom vóór 7.00 uur buiten te leggen.
Let bovendien op het volgende:

* De kerstboom dient geheel vrij te zijn van kerstversiering;


* Er mag géén pot of plastic verpakking om de stronk zitten;


* De stam van de kerstboom mag niet dikker zijn dan 10 cm.

De kerstboom dient op de bovengenoemde inzameldag op de reguliere inzamelplaats te worden neergelegd (dus niet in groenstroken of andere niet vanaf de rijbaan zichtbare plaatsen).

Natuurlijk kunt u uw kerstboom ook naar een van de Rd4-milieuparken brengen.
Deze zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur. Uiteraard kunt u de kerstboom ook verkleind in de GFT-container kwijt.

Ondanks de vele mogelijkheden die u als burger aangeboden krijgt om de kerstboom te verwijderen, moeten er jaarlijks nog vele bomen worden opgeruimd die op straat liggen of die in groenvoorzieningen worden gegooid. Dit kost veel tijd en geld. De gemeente wil dan ook iedereen verzoeken om op de juiste wijze aan de inzamelactie mee te werken. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

Voor meer informatie over de inzameling van kerstbomen in uw straat, raadpleeg de Rd4-afvalwijzer 2008. Ook kunt u bij het servicepunt van de Rd4 terecht, tel. 0455437100.