Gemeente Rotterdam

De commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid, en Participatie heeft op dinsdag 8 januari een externe oriëntatie over het thema ouderenbeleid en bezoekt daarom de Volksuniversiteit en het Chinese bejaardenhuis Wah Fook Wui.

De Volksuniversiteit verzorgt Middelbaar Onderwijs voor Ouderen (MOVO). Als onderdeel van het programma woont de commissie een hoorcollege bij.

Verder schetst de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid de grote lijnen van het ouderenbeleid van de gemeente Rotterdam. De stichting Maatschappelijke Dienstverlening Delfshaven en stichting Pluspunt geven een toelichting op de diverse activiteiten die voor ouderen worden georganiseerd. De heer Harinandan Singh, sociaal psycholoog, presenteert zijn visie op een kwaliteitsverhoging van het seniorenleven. In het Chinese bejaardenhuis wordt een toelichting gegeven op het ontstaan van en de dagelijkse gang van zaken in het bejaardenhuis. Daarna volgt een lunch, waarbij kan worden gesproken met vertegenwoordigers van de Seniorenadviesraad Delfshaven, de stichting Anders Ouder Worden (AOW) en bewoners van het bejaardenhuis.

De bijeenkomst vindt plaats vanaf 9.00 uur bij de Stichting Rotterdamse Volksuniversiteit, Heemraadssingel 275/277 en St. Welzijnsbehartiging Chinezen in Rotterdam (St. Wah Fook Wui), Graaf Florisstraat 45.

Bron: Griffie, 03-01-2008