Nieuw op Vakantiebeurs: de vakantiekeuze van jong Nederland

Publicatiedatum: 03-01-2008


Persbericht
Utrecht, 4 januari 2008

What a kid wants? Reisprofessionals en pers kunnen het ontdekken op dinsdag 8 januari, de vakdag van de Vakantiebeurs, tijdens de Uitreiking Reisrevue Veren om 18.20 uur in hal 3 (Elvia Wereld aan je Voeten Plein).
Onder leiding van Erik van der Hoff, tv-presentator van o.a. Ben jij slimmer dan een kind?, worden de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat Kids Vakantiegids uit heeft laten voeren onder vijfhonderd respondenten in de leeftijd van 10-15 jaar; de vakantiekeuze van jong Nederland. Een generatie die onbekommerd van de wereld durft te genieten en meebeslist over de vakantiekeuze.

Verrassende onthullingen
Met in deze uitreiking: kinderen aan het woord, verrassende onthullingen en als klapper een prestigieuze Reisrevue Veer voor 'Beste Kindvriendelijke touroperator 2007'. De genomineerden zijn: Cirkel Vakanties, DTI-Travel, KidsWorld, Oad Reizen, Sawadee Reizen, SNP Travelkids en Vrij Uit.
De 500 kinderen bepaalden hun keuze aan de hand van een onderzoek dat is uitgevoerd door een extern marktonderzoeksbureau de 'Beste Kindvriendelijke touroperator 2007'. De winnaar scoort o.a. op het meest aantrekkelijk reizenpakket, de grootste naamsbekendheid en de meest aansprekende reisgids.

Criteria
De genomineerde touroperators zijn geselecteerd aan de hand van een 20-tal criteria, o.a.: heeft de touroperator een eigen vakantiegids voor families, heeft de touroperator een eigen kidsclub/kinderopvang, is het aangeboden animatieprogramma ontwikkelt alleen voor kinderen of voor kinderen en ouders en bieden ze specialistische familiereizen aan?

Kids detectives
Voorts: op woensdagmiddag zal een team kinderen (Kids detectives) van Kids Vakantiegids de Vakantiebeurs bezoeken en op zoek gaan naar de meest bijzondere vakanties voor families.

Noot voor de redactie (