Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht
04-01-2008

Vrije Universiteit luidt nieuwe jaar feestelijk in

Abdelkader Benali draagt stokje over aan Marcel Möring

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Vrije Universiteit op 8 januari draagt de Schrijver op Locatie Abdelkader Benali na een jaar zijn taak over aan Marcel Möring. Tevens worden twee wetenschappers beloond voor hun mediaoptredens en zal René Smit, de collegevoorzitter van de Vrije Universiteit, terugblikken op 2007 en vooruitkijken naar 2008.

Abdelkader Benali trad aan als Schrijver Op Locatie op 1 februari 2007. Op 1 februari 2008 zal Marcel Möring in zijn voetspoor treden. Waar Benali 'diversiteit' als thema koos voor zijn verblijf aan de VU, gaat Mörings interesse uit naar de denk- en leefwereld van de huidige generatie studenten. Tijdens de receptie zal een filmpje te zien zijn waarin Benali zijn opvolger introduceert aan de VU-gemeenschap en inwijdt in de geheimen van dit bijzondere ambt.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie worden tevens de Mediakomeet en de Mediamagneet uitgereikt. De Mediakomeet is bedoeld voor de VU-wetenschapper die een doorbraak beleefde in zijn of haar media-optredens en de Mediamagneet is bedoeld voor de VU-wetenschapper die al langer aanwezig is in de media en dat het afgelopen jaar succesvol heeft voortgezet. Voor de Mediakomeet zijn de genomineerden: Simon Troelstra (Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen) , Cordula Wagner en Martine de Bruijne (beiden VUmc). Voor de Mediamagneet zijn Jaap Timmer (Faculteit der Sociale Wetenschappen), Martijn Katan (Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen) en Winald Gerritsen (VUmc) genomineerd.