Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Gewapende overval op verkeersregelaars in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 7-1-2008 9:40:34

Arnhem - De politie roept dinsdag 8 januari de hulp in van kijkers van het televisieprogramma `Opsporing Verzocht'. In de uitzending is een reconstructie te zien van de gewapende overval op drie verkeersregelaars op zondagavond 25 november bij de Rijnhal in Arnhem. Een verkeersregelaar raakte wonder boven wonder alleen gewond aan zijn hoofd.

Die avond is er een show van `Holiday on ice' en de verkeersregelaars hebben het verkeer in goede banen geleid en inden het parkeergeld. Zodra de show begint, zit voor hen hun taak er op. Wat de verkeersregelaars toen niet wisten is dat in de berm in de busbaan naast het parkeerterrein drie mannen hebben gewacht, totdat zij hun kans schoon zagen als één verkeersregelaar even alleen staat. Onder bedreiging van een wapen pakken ze hem zijn bedrijfstas af. Één van de andere verkeersregelaars rent vervolgens achter de vluchtende overvallers aan. Tijdens de vlucht wordt er op hem geschoten met een vuurwapen. In tegenstelling tot wat de verkeersregelaar op dat moment dacht, was het geen alarmpistool, maar bleek er met scherpe munitie te zijn geschoten. De man wordt gelukkig niet geraakt. Toen hij de man met het wapen naderde, kreeg hij een klap met het vuurwapen op zijn hoofd. Daarna verliest het slachtoffer de daders uit het oog. Getuigen zien de overvallers vluchten in een rode Opel Astra station met verhoogd dak. In de tas bleek geen parkeergeld te zitten, maar bedrijfskleding.

Oproep
De politie komt graag in contact met mensen die iets van het voorval gezien of gehoord hebben en die nog niet hebben gesproken met de politie. Ook is de politie op zoek naar de tas die is ontvreemd. In de uitzending wordt de tas getoond. Ook komt de politie graag in contact met passagiers van bus 7 die iets voor negenen over de busbaan bij de Rijnhal reed. Telefonisch kan dat via de gratis tiplijn 0800-6070 of anoniem via Bel M 0800-7000. Contact per e-mail kan ook: recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 8 januari uitzonden om 21.50 uur op Ned. 1, herhaling: woensdag, 13.20 uur op Ned. 2.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315