Voedingcentrum


Nieuwe campagne: Energiebalans

7 januari 2008

Het Voedingscentrum begint op 8 januari met de nieuwe, grootschalige campagne Energiebalans. Deze campagne zet in op het promoten van een gezonde leefstijl met gezonde voeding en voldoende beweging. En daarmee ook het bereiken en behouden van een gezond gewicht. Energiebalans staat voor evenwicht tussen eten en bewegen. En daarbij voel je je een stuk lekkerder.

Gezond en niet te veel eten is de oplossing voor veel hedendaagse gezondheidsproblemen. Om in gezonde energiebalans te zijn zorg je ervoor dat je gezond en niet te veel eet, en voldoende beweegt. Energiebalans is het evenwicht tussen de energie die je binnenkrijgt en de energie die je verbruikt. Eet je meer dan je verbruikt, slaat je lichaam de niet-gebruikte energie op als vet. Je wordt dikker. Eet je minder dan je verbruikt, dan val je af. Heb je een keer te veel gegeten, dan compenseer je dat door de dag erna een Balansdag te nemen.

Eigen energie-inname
De campagne Energiebalans wil mensen bewust maken van hun eigen energie-inname en energieverbruik, en het belang van het voorkomen van overgewicht. De Energiebalans richt zich op het aanleren van een gezonde leefstijl. De campagne is het vervolg op âMaak je niet dikâ, dat zich vooral richtte op het voorkomen van overgewicht.

Je blijft gemakkelijker op gewicht door een dag waarop je te veel hebt gegeten direct af te wisselen met een dagje minder eten en meer bewegen: de Balansdag. Zo blijft je gewicht in balans. Op een Balansdag kies je voor maaltijden met minder calorieën, neem je even geen extra's en zorg je voor wat meer beweging.