TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 07-01-2008

Televisie

OPGELICHT?!

Uitzending dinsdag 8 januari

Nederland 1 - 21.25 uur

BEJAARDE CHARMEUR DUPEERT VROUWEN EN ZIEKENHUIZEN

Cor Buurman is een gewetenloze charmeur die oudere vrouwen inpalmt en vervolgens berooft van hun geld. Als Buurman op de vlucht slaat voor één van zijn slachtoffers checkt hij met een leugen in bij een ziekenhuis. Dan gaat hij op zoek naar een nieuw slachtoffer. OPGELICHT?! confronteert Buurman, die al jaren voortvluchtig is, in de uitzending van dinsdag 8 januari met zijn slachtoffers.

Cor Buurman houdt wel van een warm bed en een goed gevulde portemonnee. Met een flinke lading charme en een scala aan leugens palmt hij oudere vrouwen in. Hij doet zich voor als een succesvol man door te beweren medisch informaticus te zijn. Hij wint het vertrouwen en de liefde van de vrouw, probeert dure huizen en auto's te kopen en gaat er dan vandoor.

Vaak nog dezelfde dag checkt hij in bij een ziekenhuis door een verhaal op te hangen dat hij een hersenbloeding heeft. In de weken dat hij daar ter observatie ligt, gaat hij op zoek naar een nieuw slachtoffer.

In 2003 waren bij de redactie van OPGELICHT?! al zes vrouwen bekend die Buurman heeft benadeeld, maar helaas kreeg OPGELICHT?! hem niet voor de camera. Ook in de jaren daarna gaat hij door met zijn praktijken, ook al wordt hij in 2005 veroordeeld tot elf maanden cel voor zeven oplichtingszaken. Nu heeft de redactie hem weten op te sporen. Hij blijkt te verblijven in een ziekenhuis in Eindhoven, waar hij in gezelschap van één van zijn slachtoffers wordt geconfronteerd.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Voor meer informatie: www.opgelicht.nl