Ingezonden persbericht


Persbericht FairGround Sessions

Onderwerp: Sloppenwijkhutje van alternatieve materialen als stand bij vakantiebeurs

Datum: 7 januari 2007

START PERSBERICHT

FairGround Sessions presenteert deze week op de vakantiebeurs hun vrijwilligersvakanties en bewuste reizen op een stand gemaakt van afval- en restmaterialen, zoals gebruikelijk is in sloppenwijken wereldwijd. Het sloppenwijkhutje in hal 3 is voor 80% gemaakt van restmaterialen is o.a. gedecoreerd met pakken appelsap en sinaasappelsap, wat bij de armste huizen in ontwikkelingslanden als behang wordt gebruikt.

Met deze stand wil FairGround Sessions hun aanstaande reizigers een beleving meegeven van de omstandigheden die zij tijdens de reis en het vrijwilligerswerk kunnen tegenkomen, maar vooral laten zien hoe mensen in ontwikkelingslanden creatief omgaan met hun achterstandssituatie. Want de stand ziet er alles behalve kleurloos en ongezellig uit.

De basis van de stand is van stichting Todos, toekomst door sport, partner van FGS. Stichting Todos wil meer bewustwording genereren rondom sloppenwijkproblematiek, met name in Brazilië. Met FairGround Sessions kun je naar het door Todos ondersteunde sportontwikkelingsproject in Fortaleza, Brazilië. Tijdens deze sportieve vrijwilligersreis kun je het leven in sloppenwijken 'live' meemaken en kun je je steentje bijdragen aan sportontwikkelingswerk in Brazilië.

Voor een voorproefje van deze en andere reizen kunt u langskomen bij FairGround Sessions op de vakantiebeurs van 8 t/m 13 januari, hal 3, stand A.079. Voor meer informatie over de stand, huidige vrijwilligersreizen naar Brazilië en verschillende nieuwe bestemmingen kunt u contact opnemen met FairGround Sessions via onderstaande gegevens.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht