Ingezonden persbericht


Vakantiebeurs 2008 Special

When: 8 t/m 13 januari 2008
Where: Jaarbeurs Utrecht
What: Vakantiebeurs 2008

'DISCOVER THE UNDISCOVERED'
DE WERELD AAN JE VOETEN...

Van 8 tot en met 13 januari staat de Jaarbeurs Utrecht op zijn kop! Nergens wordt de reislust zo opgewekt als op de Vakantiebeurs. Dit jaar is het thema 'Discover the Undiscovered'. Met een reisaanbod uit meer dan 150 landen en de aanwezigheid van bijna 1.500 exposanten valt er heel wat te ontdekken! De vakdag vindt plaats op 8 januari van 10.00 tot 18.00 uur. Van 9 t/m 13 januari vinden de consumentendagen plaats van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op vrijdag 11 januari van 10.00 tot 22.00 uur.

CoolTravel Verkiezingen en Awards 2008
De CoolTravel verkiezing wordt dit jaar voor de 3e keer gehouden en op 13 januari om 15.00 uur wordt de definitieve uitslag op de Vakantiebeurs bekendgemaakt in het CoolTravel Café(Hal 3, stand A090). Daar wordt eveneens het nieuwe CoolTravel boek gelanceerd, de tweede glossy uitgave van Cool Unlimited, die een overzicht geeft van The Most Exceptional Travel Spots. Ook kan er in het Café worden gestemd op:

* De coolste stand

* De coolste mensen - de stand met het coolste persoonlijk reisadvies
* De coolste reisbestemming

* De coolste landen slogan

Meer informatie hierover is te vinden op http://www.coolunlimited.org/. Locatie Vakantiebeurs: Hal 3 stand A090.

Handschoen voor je voeten...Five Fingers
De Vibram Five Fingers van Lizard maakt zijn debuut op de Vakantiebeurs! De Five Fingers is een grappig schoenconcept dat helemaal gericht is op de bewegingsvrijheid van de voet. Met een flexibele zool die onbelemmerd de vorm van de voet volgt en de vijf tenen apart van elkaar houdt, biedt Five Fingers de perfecte lichtgewicht 'handschoen' voor de voeten! www.vibramfivefingers.com Locatie Vakantiebeurs: Hal 11 stand G033. Persmoment: Kom je eigen Vibram Five Fingers uitproberen tussen 12.00 en 14.00 uur op dinsdag 8 januari.

Je eigen virtuele vakantievideo op de Vakantiebeurs Sinds kort is het mogelijk om op Zoover.nl een zelfgemaakte vakantievideo te plaatsen. Met deze nieuwe toevoeging op Zoover kunnen mensen zich een nog realistischer beeld vormen van de accommodaties en bestemmingen op de website. Op de Vakantiebeurs is het voor bezoekers mogelijk om bij de Zooverstand (A012) in Hal 1 een unieke vakantievideo te maken. Bezoekers kunnen meespelen in diverse scènes. Rondtoeren in een bus, vervolgens varen met een bootje over de rivier en tenslotte een mooie wandeling door de natuur. Na het maken van de video krijgen de bezoekers deze meteen mee op DVD! www.zoover.nl Locatie Vakantiebeurs: Hal 1 stand A012.

Aanstaande bruidsparen opgelet!
Trouwen onder de open hemel, op een hagelwit strand aan een eindeloze azuurblauwe zee, nog meer romantiek is nauwelijks te bedenken. De Malediven gelden dan ook als de meest romantische plek ter wereld om te trouwen. Om die status te onderstrepen, organiseren de Malediven op de komende Vakantiebeurs een spetterende wedstrijd - voor aanstaande bruidsparen! Op zaterdag 12 januari om 14:00 uur gaan er flinke prijzen uit, exclusief voor verliefde stellen met trouwplannen. De hoofdprijs: een prachtige bruidsjapon van Angela's bruidsmode! Verder zijn er gratis kaarten voor de Love & Marriage beurs, verrassingspakketten van het magazine Bruid en Bruidegom en zontegoed bonnen van Sunday's (een keten van ruim 61 professionele zonnestudio's). www.visitmaldives.com Locatie Vakantiebeurs: Hal 1 stand D126. Persmoment: Maldivian cocktails van 14.00 tot 15.00 uur op dinsdag 8 januari.

Peruviaanse sferen
Tijdens de Vakantiebeurs zullen er bij het Wereld aan je Voeten Plein in Hal 3 Peruviaanse muzikanten optreden. De muzikanten van APU INKA zullen de bezoekers meenemen naar Peruviaanse sferen met hun typische instrumenten uit Peru. APU INKA is te horen op:
Donderdag 10 januari van 15:30 tot 16:00 uur
Vrijdag 11 januari van 18.00 tot 18.30 uur
Zondag 13 januari van 16.30 tot 17.00 uur
http://www.peru.info/

Win 2 tickets naar Trinidad & Tobago
Op de Vakantiebeurs bij Trinidad & Tobago en Virgin Atlantic (Hal 1 stand F018) zijn er waanzinnige prijzen te winnen met als hoofdprijs 2 tickets naar deze Caribische eilanden. Bezoekers kunnen langs komen voor een glaasje rumpunch, zich wanen in tropische sferen en alle mogelijkheden die de eilanden te bieden hebben ontdekken en zien wat er het komende seizoen te beleven is. Wordt het feesten tijdens carnaval of duiken tussen spectaculaire roggen en koraal óf misschien wel meezingen met beroemde artiesten tijdens het Jazz festival? www.gotrinidadandtobago.com Locatie Vakantiebeurs: Hal 1 stand F018. Persmoment: Caribbean tasting van 16.00 tot 17.00 uur op dinsdag 8 januari.

Win twee luxe weken Ierland in een Land Rover Discovery Spectaculair dit jaar is de prijs die beursbezoekers kunnen winnen bij de stand van Ierland Toerisme: een superluxueuze 14-daagse reis per Land Rover Discovery door Ierland. Deze stoere maar comfortabele terreinwagen staat iedereen al op te wachten bij de stand! Ierland heeft voor de Vakantiebeurs 2008 gekozen voor een persoonlijke benadering. Dit keer geen milieubelastend strooien met folders en brochures, maar informatie op maat door deskundige en toegewijde reisspecialisten uit Ierland en Nederland. In zogenoemde snugs kunnen geïnteresseerden rustig over hun vakantieplannen praten. Alle gewenste brochures kunnen bezoekers bestellen via de 10 aanwezige computers in het Internet café op de stand. Zij krijgen dan binnen enkele dagen alle informatie thuisgestuurd, zodat zij niet onnodig hoeven te sjouwen. http://www.ierland.nl/ Locatie Vakantiebeurs: Hal 10 stand A038. Persmoment: Ierse craic van 14.00 tot 15.00 uur op dinsdag 8 januari.

----------
USP MARKETING PR
Brouwersgracht 266
1013 HG Amsterdam
Postbus 14523
1001 LA Amsterdam
T 020 423 28 82
F 020 423 28 62
mail@usp.nl
www.usp.nl