PPF, Heicop en management nemen Lightweight Structures BV over van TNO

08/01/2008 09:30



Newion Investments Management B.V.



8 januari 2008

Investeringsfondsen Private Plus Fund en Heicop hebben, samen met het management, op 31 december 2007 alle aandelen Lightweight Structures B.V. van TNO Bedrijven B.V. verworven.

Lightweight Structures is gespecialiseerd in de ontwikkeling, engineering en vervaardiging van composiet constructies. Zij concentreert zich op markten waar gewichtsbesparing naast duurzaamheid, veiligheid en performance een belangrijk uitgangspunt is. De onderneming beschikt over een jarenlange ervaring. In 1996 zag Lightweight Structures, toen nog Centrum voor Lichtgewicht Constructies geheten, het levenslicht. Dit samenwerkingsverband tussen TNO en de Technische Universiteit Delft werd in 2005 als onderneming met TNO Bedrijven als enige aandeelhouder verzelfstandigd.

Aldert Verheus, CEO Lightweight Structures: "Door toetreding van Private Plus Fund en Heicop weten wij ons verzekerd van twee kapitaalkrachtige partijen die onze groeistrategie ondersteunen. Wij willen onder meer via acquisities invulling geven aan onze strategie om op deze wijze de kansen die wij in de wereldwijde markt van composiet constructies zien optimaal te benutten. Hierbij kijken wij ook nadrukkelijk naar uitbreiding van engineering naar productie".

Private Plus Fund/Newion Investments Management
Fondsmanager van Private Plus Fund B.V., Newion Investments Management, heeft een reputatie als een betrokken investeerder die ervaren is in het investeren in kansrijke ondernemingen. De betrokkenheid van Newion in combinatie met de bereidheid van de aandeelhouders van Private Plus, allen (ex) ondernemers, om hun kennis en ervaring ter beschikking te stellen, maken Private Plus Fund uniek. Private Plus Fund investeert in MKB-ondernemingen voor de financiering van versnelde autonome groei of acquisities en bij opvolgingsproblematiek: management buy-out of buy-in.

Patrick Polak, managing partner van Private Plus Fund: "Lichtgewicht constructies op basis van composieten zijn voor veel partijen de oplossing voor prestatieverbetering, kostenbesparing en emissiereductie. Deze drie aspecten zullen naar onze inschatting samen met de prijsontwikkeling van fossiele brandstoffen en het toenemend belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen enkel in belang toenemen. Wij zien dan ook volop mogelijkheden voor waardecreatie".

TNO Bedrijven B.V. is 100% eigendom van TNO en telt als houdstermaatschappij circa 80 deelnemingen, veelal TNO spin outs. TNO Bedrijven is verheugd dat de verzelfstandiging in 2005 succesvol is gebleken en heeft er alle vertouwen in dat het management in samenwerking met Private Plus Fund en Heicop haar groei ambitie kan waar maken.