Politie Groningen

Dinsdag 8 januari 2008

Provincie Groningen, 08-01-2008

Groningen: inbraak in studentenwoning

Onbekende(n) hebben maandagnacht in een studentenwoning aan de Paterswoldseweg ingebroken. De inbreker(s) kwamen binnen doordat de deur niet op het nachtslot zat. Bovendien kon de deur van bovenaf door een touw geopend worden. Hierdoor wisten de inbreker(s) zeer gemakkelijk binnen te komen. Van meerdere studenten werden goederen weggenomen. Het gaat om onder andere een laptop, een I-pod en diverse portemonnees met inhoud. De politie waarschuwt nogmaals om de deur zowel s avonds als overdag in het nachtslot te doen.

Haren: motorrijder licht gewond

Een 56-jarige motorrijder uit Hoogezand is maandagmorgen op de Jachtlaan licht gewond geraakt. Hij kwam uit de richting van de Nieuwlandse weg en op de kruising zag hij plotseling een fietsster die van rechts kwam. Het voorwiel van zijn motor gleed weg over de gladde stenen, waardoor hij onderuit ging. De fietsster uit Haren (leeftijd onbekend) verklaarde zonder fietsverlichting te fietsen. Dit kan mogelijk een oorzaak zijn waarom de man haar zo laat zag. Ze raakten elkaar niet en de motor liep weinig schade op. Wel klaagde hij over een pijnlijke schouder. Hij is per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man betrapt op diefstal

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagavond in de Idastraat aangehouden voor diefstal. Een alerte bewoner zag de man op zijn platte dak staan. Hij was ervan overtuigd dat de man wilde inbreken. Toen de verdachte door had dat hij was betrapt, ging hij er als een speer vandoor. De bewoner belde de politie en op basis van het opgegeven signalement kon de verdachte worden ingerekend. De agenten zagen hem achter de woningen even verdwijnen, maar hij kwam weer terug met een leeg krat bier. In de brandgang stonden nog twee andere lege kratten bier klaar om mee te nemen. De verdachte is ingesloten. Hij verklaarde in de buurt nog enkele andere kratten te hebben weggenomen. Daarvan is echter geen aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw van telefoon bestolen

Een 19-jarige vrouw uit Groningen is maandagnacht in de Grote Leliestraat bestolen van haar mobiele telefoon. Een onbekende man liep naar haar toe en eiste geld. De vrouw gaf zich niet gewonnen en bleef haar tas vasthouden. Door hard te gillen werd een buurtbewoner wakker. Die schreeuwde vervolgens uit het raam, waardoor de onbekende man de benen nam. Hij wist hierbij nog wel haar mobiele telefoon te bemachtigen. Haar tas kreeg hij echter niet mee. Het gaat om een donkere man, met een bol gezicht en is tussen 1.75 m en 1.80 m. lang. Hij droeg een donkerblauwe gewatteerde winterjas en een muts. De man sprak Nederlands. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich te melden. Mensen die hiervan iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Ter Apelkanaal: geen zicht en zonder vergunning

Een 58-jarige automobilist uit Musselkanaal is maandagmorgen bekeurd omdat hij zonder vergunning goederen vervoerde. De man viel op de Zandberg in Ter Apelkanaal op, omdat het zicht werd gehinderd door de lading in zijn auto. Toen de auto met aanhangwagen langs de kant werd gezet, bleek dat de Musselkanaalster onder andere oud papier en metaal vervoerde. Voor het vervoer hiervan is een vergunning nodig. De politie maakt proces-verbaal op tegen de automobilist.

Blijham: forse snelheidsovertreding

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingevorderd van 23-jarige automobilist uit Bellingwolde. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 132 km/u over de N367 bij Blijham. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: drank uit horecagelegenheid gestolen

In een horecagelegenheid aan de Kerkstraat in Veendam is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Er is een onbekend geldbedrag verdwenen. Bovendien is en 20-tal flessen drank meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: automobiliste in sloot

Een 39-jarige automobiliste is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de kruising Fivellaan met de Parallelweg in Delfzijl. De vrouw uit Appingedam kwam vanuit de Fivellaan en raakte door onbekende oorzaak met haar voertuig in een sloot terecht. Vermoedelijk is de vrouw onwel geworden. Ze is door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Winsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1129, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1124, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Zuidwolde, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1102, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Wagenborgen, Fam. Bronsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 151, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 30 km/uur.