Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Poging overval winkelier in Bussum bij stortkluis

Bussum, 08-01-2008 o
Een 55-jarige winkelier brengt op zaterdag 5 januari om 17.15 uur, samen met zijn vrouw de dagopbrengst naar de kluis van een bank aan de Brediuslaan. De winkelier stapt uit zijn auto om het geld te storten. Omdat het klepje van de kluis niet open wil gaan, loopt hij naar de auto terug.

Op dat moment komt er over de Brediuslaan een man aanlopen die de winkelier sommeert het geld te geven. De winkelier weigert dit en geeft het geld via het autoraampje aan zijn vrouw en probeert zelf de auto in te komen.

Terwijl de winkelier in de auto zit, slaat de man de de winkelier door het openstaand portier met een voorwerp en spuit hem een vloeistof in de ogen. Vervolgens loopt de man om de auto heen, doet het portier open en roept tegen de vrouw dat ze het geld moet geven. Ook zij wordt door de man geslagen. Wanneer ze begint te schreeuwen gaat de man ervan door.

Signalement: een blanke man van ongeveer 40 jaar oud, 1.80 m lang met een normaal postuur.

Politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van het incident. Zij kunnen zich melden via 0900 88 44. Wie liever anoniem reageert kan dit doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.